nlc.hu
Utazás

Ottfelejtettek két diákot az osztálykiránduláson

Ottfelejtettek két diákot egy kecskeméti iskola osztálykirándulásán, vizsgálják az ügyet

A tankerületi központ szerint vizsgálják az ügyet, de a kavarodást az okozta, hogy két busszal ment a csapat.

Az egyik kecskeméti általános iskolában minden szülő rémálma vált valóra, amikor nemrég az osztálykiránduláson felejtettek a tanárok több gyereket is. A hihetetlennek tűnő esetről a Blikk egyik olvasója számolt be a lapnak.

kisgyerek egy buszon

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A névtelenséget kérő szülő állítása szerint osztálykirándulásra vitték a gyermekeit Eger, Szilvásvárad, a Szalajka-völgy környékére. A hazafelé úton azonban csak egy bizonyos idő eltelte és távolság megtétele után vették észre, hogy ott maradt két gyerek, miután erre az egyik diák felhívta a figyelmet. Miután visszafordultak, szerencsére megtalálták az elveszett tanulókat.

Rájuk bízzuk a gyermekeinket, és így vigyáznak rájuk? Mi van, ha történt volna valami azzal a két gyerekkel? Hogy számoltak volna el a szülőknek? Hol maradt a névsorolvasás, létszámellenőrzés, vagy az utaslista? Tanári felelősség? Természetesen figyelmeztették a diákokat, hogy fel ne merjék tenni az esetet egyik közösségi oldalra sem. Vajon miért?

 – írta levelében a szülő.

A Blikk újságíróját az érintett iskola igazgatója az illetékes tankerületi központhoz irányította kérdéseivel. A Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Zsámboki Anna megkeresésükre az alábbi tájékoztatást adta:

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 7. évfolyama 2022. május 17-én közös osztálykiránduláson vett részt Egerben és környékén, a létszám miatt 2 autóbusszal. A kirándulás során 2 tanuló kérte, hogy hazafelé a másik autóbuszban utazhasson, azonban az indulási időpont félreértése miatt arra a járműre sem szálltak fel. Az indulást követően kiderült a félreértés, az osztályfőnök azonnal telefonon beszélt az érintett tanulókkal, akik a megállóban maradtak, amíg a busz visszaérkezett értük. A programról mindenki rendben hazaérkezett. Az intézményvezető megkezdte az ügy kivizsgálását.

A jó idő beköszöntével eljött az osztálykirándulások szezonja. Nemrég azonban az RTL Híradójának riportjából kiderült, hogy idén valószínűleg többen a vonatot választják majd ezekhez a kiruccanásokhoz, a gyenge forint, valamint az üzemanyagárak emelkedése miatt ugyanis 15 százalékkal is drágulhatnak a buszos osztálykirándulások.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top