nlc.hu
Utazás

Vörös fényekről készült légifotók

Itt a világvége? Ezek a légifotók tartják most lázban az internetet

Megelevenedett a Stranger Things, vagy prózai oka van a vörös derengésnek?

Baljós, sőt, kifejezetten ijesztő képeket posztolt a Redditre egy Moheimen Tanim nevű felhasználó. A fotók egy repülőgépről készültek – bevallása szerint egy pilóta ismerőse küldte neki -, a felhők között pedig furcsa vörös derengést látunk, mintha megelevenedett volna a Tótágas a Stranger Thingsből.

A fórum persze felrobbant a képek hatására. A legvadabb elméletek születtek meg a világvégétől az ufóinvázióig; az biztos, hogy erdőtűz nem lehetett, hiszen a repülő éppen az Atlanti-óceán felett haladt. Végül egy ilyen ügyekben járatos felhasználó sietett az addigra már egészen halálra vált forumozó közönség segítségére: elmondta, hogy amit látnak, azok minden bizonnyal a halászhajók LED-fényei.

Vörös fény a felhők között

Forrás: Reddit

Mint elmondta, az óceáni makrélacsukák vonzódnak a vörös fényhez, a tajvani, japán és kínai halászok pedig előszeretettel szerelik fel hajóikat vörös izzókkal, hogy könnyebb legyen a halászat. Ez egyébként működőképes és értelmes ötlet: nem kell környezetszennyező hálókat használni, arról nem is beszélve, hogy ha a halak mennek a hajóhoz és nem fordítva, kevesebb benzint használnak a halászok is. Igaz, a vörös fényes módszerrel tényleg rengeteg hal fogható, ami túlhalászatot jelent, ez pedig megint csak környezetszennyező.

Akárhogy is, úgy tűnik, megnyugodhatunk, a világvége (egyelőre) elmarad, és a Stranger Things ötödik évadát még megéri az emberiség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top