nlc.hu
Utazás
8 órát hánykolódott a tengeren, mire kimentették

Nyolc órát hánykolódott a Földközi-tengeren egy eltévedt úszó

Mintegy nyolc órát töltött a Földközi-tengeren egy eltévedt úszó, mielőtt épségben kimentették a spanyol vízimentők.

A nő vasárnap este nyolc óra körül ment be a vízbe a Barceloneta negyed egyik strandján. A többi fürdőzőnek tűnt fel, hogy két órával később még mindig nem tért vissza, kutyáját is a parton hagyta. A hatóságok órákon át hiába kutattak az úszó után, aki végül hétfőn hajnali négy órakor kért segítséget a nyílt vízen horgonyzó egyik kereskedelmi hajótól, csaknem négy kilométerre a parttól. Elmondása szerint eltévedt úszás közben, aztán elsodorta az áramlat, ezért nem tudott visszatérni a szárazföldre. Megfigyelésre kórházba szállították ugyan, de hétfő este hazaengedték.

Nyílt tenger

Fotó: Getty Images

Gerardo Gante, a barcelonai tengeri mentők koordinációs központjának vezetője a spanyol közszolgálati televíziónak (TVE) elmondta: a magas, 30 Celsius-fok körüli vízhőmérséklet nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az eltévedt úszó épségben előkerült.

Nem olyan rég egy másik megmenekülésről is írtunk: óriási szerencséje volt egy 30 éves férfinek, mert egy gyerekek által korábban elhagyott labdát talált a nyílt tengeren, és abba kapaszkodva élt túl 18 órát a vízben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top