nlc.hu
Utazás

Harminc éve Trabanttal járja a világot Vadász Zsolt

Harminc éve Trabanttal járja a világot Zsolt

Trabant Expedícióhoz mindig valamilyen humanitárius cselekedet vagy természetvédelmi akció kapcsolódik.
Vadász Zsolt világutazó a piros Trabantja előtt

Harminc éve a Trabantjával járja a világot Vadász Zsolt, aki nemcsak a kalandot keresi, hanem mindig valamilyen nemes ügy miatt indul útnak – írja a Bors.

Mostanáig több millió kilométert tett meg, több mint 200 utazáson van túl, volt, amelyik két napig tartott, de akadt kétéves túra is. Nyolcszor járt Afrikában, háromszor a Budapest–Bamako-ralin, kétszer különdíjat kaptak. Most társaival egy természetvédelmi akciót vezetnek Debrecen környékén.

A Trabant-expedíció nem egy önös benzinégetés, a Trabant Expedíció nem magamutogatás. A Trabant-expedíció sosem fordít kulcsot úgy, hogy abban humanitárius cselekedet, vagy természetvédelmi jócselekedet ne lenne

– mondta Zsolt.

Elárulta, azért utazik Trabanttal, hogy megmutassa, nem kell kéttonnás autó és nagy fogyasztás ahhoz, hogy a világ bármely pontjára eljusson az ember. Ráadásul a Trabant karosszériája orosz ipari hulladékgyapotból készült, vagyis már évtizedekkel ezelőtt bizonyos fajta újrahasznosítást jelentett.

Nem csak Zsolt szereti a keletnémet autóval a világot járni, korábban négy magyar indult Trabanttal az északi sarkkörre.

(Kiemelt kép: Facebook/Trabant-expedició)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top