nlc.hu
Utazás

Április 7-i hidegrekord

Húszéves hidegrekord dőlt meg a Kékestetőn

Már a múlté a 2003-es rekord, itt az új csúcs!
hideg

Az áprilisi télies idő új rekordot hozott: április 6-án Kékestetőn mínusz 2 foknál nem emelkedett magasabbra a hőmérséklet, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó országos legalacsonyabb maximumhőmérséklet rekordja – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az eddigi rekord 20 évig élt és szintén Kékestetőn mérték, 2003-ban ezen a napon mínusz 1,9 fok volt a maximumhőmérséklet.

Ami a következő napok időjárását illeti, az előrejelzés szerint szombaton több helyen előfordulhat eső, záporeső, főleg a nap első felében, elsősorban az északkeleti harmadban és a hegyekben havas eső, havazás is; délután 5-11 fok közötti hőmérséklet valószínű. Húsvétvasárnap csak elszórtan alakulhat ki zápor, délután 9-14 fok közé melegszik fel a levegő. Húsvéthétfőn általában többórás napsütés várható, de helyenként még előfordulhat zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximum 12-17 fok között alakul.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top