nlc.hu
Utazás

Tanáraik nélkül maradtak fent a metrón a gyerekek

Bezáródott a metróajtó a tanárok előtt, rémült gyerekekkel indult el a szerelvény

Nem tudták megakadályozni az indulást a kísérőtanárok. A gyerekekre a végállomáson biztonsági őrök vigyáztak, amíg a tanárok is odaértek.
metró

Bezáródott a kísérőtanárok előtt a 4-es metró ajtaja április 4-én, így a peronról nézték végig, ahogy a rémült és síró gyerekekkel elhúz a szerelvény. Nagy volt a tömeg a tanárok szerint, amikor a 12 fős általános iskolás gyerekcsoporttal megpróbáltak felszállni a metróra a Bikás parki megállóban. 

Az egyik tanár azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy nem volt idő arra, hogy egy másik ajtóhoz menjenek, a sok leszálló miatt pedig csak néhány másodpercük maradt a felszállásra. Elmondása szerint hiába tette be a lábát és a vállát a záródó ajtók közé, nem tudta megakadályozni az indulást. “A gyerekek nagyon rosszul érezték magukat és sikítoztak a szerelvényben. Itt a másodpercek is óráknak tűntek. Rettenetesen rossz érzés volt, hogy tudom: az én felelősségem, de nem tudok rájuk vigyázni, hiába akarok” – elevenítette fel a történteket Tóth-Vásárhelyi Éva, aki szerint veszélyesek lehetnek a túl hamar záródó ajtók. Mint kiderült, csupán 18 másodpercig vannak nyitva a 4-es metró ajtajai.

Az állomás kamerafelvételei alapján a BKK szerint a tanárok abban hibáztak, hogy mindketten a gyerekek után akartak felszállni a metróra. A cég szerint a metró önvezető rendszere megfelelő, senki sem volt veszélyben.

A Metróért Egyesület elnöke úgy véli, a metró biztonsági rendszere komolyabb baleset lehetőségét rejti magában.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Mónus Márton 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top