nlc.hu
Utazás

Metróbaleset Bukarestben

Óriási pánik tört ki az utasok között: összeütközött két metrószerelvény Bukarestben

Vizsgálják az esetet a hatóságok.
metró

Összekoccant a bukaresti metró két szerelvénye a Timpuri Noi megállóban kedd este, mivel az egyik szerelvény a másik által elfoglalt vágányra hajtott be – írja a maszol.ro. A baleset következtében személyi sérülés szerencsére nem történt, és anyagi kár sem keletkezett, viszont óriási pánik tört ki az utasok között.

A metrón utazók – köztük gyerekek is – 40 percre az alagútban rekedtek, ráadásul a szerelvények világítása is kialudt.

A közlekedési vállalat emberi hibával magyarázza az esetet, a hatóságok kivizsgálják az incidens körülményeit.

Hasonló eset idehaza is már történt már pár éve, akkor is két szerelvény koccant össze, a baleset a 2-es metró vonalán történt. Akkor azt állapították meg, hogy az Alstom Metropolis szerelvények műszaki hiányosságai játszhattak közre a balesetben, amelyben ketten súlyosan, 14-en pedig könnyebben sérültek meg. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezet jelentése szerint a kedvezőtlen időjárás miatt a metró felszíni szakaszán a sínszálak rendkívül csúszóssá váltak, a szerelvények viszont nem rendelkeznek a tapadást javító berendezésekkel, csúszásvédelmi berendezéseik pedig már nem voltak képesek kompenzálni az ilyen mértékű tapadáscsökkenést, ezért a vonat kerekei megcsúsztak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top