nlc.hu
Utazás

Felnin hajtó pesti autós

Gumik nélkül, a csikorgó felnin hajtott egy autós Budapesten – megdöbbentő videó

Kilométereket mehetett így a körúton.
felni

Csikorgó felniken hajtott egy sofőr péntek délután a Róbert Károly körúton Budapesten, gumi gyakorlatilag nem volt a füstölgő kerekeken – számolt be a Tények. Megdöbbentő videó készült az ámokfutóról, a felvételt – amit a Bp-i Autósok töltöttek fel a netre – a mellette közlekedő autóból rögzítették.

Egy vezetéstechnikai szakértő szerint életveszélyesen vezetett, mert az autója bármikor irányíthatatlanná válhatott volna. Köves Szilárd úgy véli, ezt nem műszaki hiba okozta, és a sofőr felelőtlensége volt, hogy a defektes felnin futó autóval tovább közlekedett. “Rendkívül nehezen irányítható ilyenkor az autó, illetve ha fékez, akkor mindenképpen elkezdhet keresztbe fordulni az autó, hiszen a defektes kerék letapad, mint a körző hegye, és akörül elkezd elfordulni az autó” – figyelmeztetett.

A KRESZ szerint tilos így közlekedni. Ha elkapják a sofőrt, 150 ezres pénzbírságot is kaphat, vagy akár a jogosítványát is elvehetik.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top