nlc.hu
Utazás

Videó: forgalommal szemben az autópályákon

Forgalommal szembe, tolatva vontatott egy autós az M1-en – videón a vérfagyasztó jelenet

Még a tapasztalt közútkezelőket is megdöbbentette a szabálytalanság.
tolatás,

Vérfagyasztó jeleneteket rögzítettek a Közútkezelő forgalomfigyelő kamerái az autópályákon. Az M1-esen egy autós a forgalommal szembe, a leállósávban vontatott egy műszaki hibás kocsit. A sokat látott és tapasztalt közútkezelőket is megdöbbentette az a szabálytalanság, amit láttak. „Gyakorlatilag egy teljesen hihetetlen, hajmeresztő történet. Ilyet egyetlenegy kollégám sem látott, pedig vannak itt a kollégák között olyanok is, akik hosszú évek óta a pályán dolgoznak. Azt, hogy egy műszaki hibás járművet egy felhajtón, forgalommal szemben úgy vontassanak, hogy a vontatott jármű gyakorlatilag a helyes irányba néz, csak rossz irányba halad, egészen elképesztő” – kommentálta az esetet a Tényeknek Szimicsku István, az MKIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

A megdöbbentő eset az M1-es autópálya győri szakaszán történt. Borbély Zoltán ügyvéd szerint komoly következményei lehetnek a súlyos KRESZ-szabályszegésnek: akár 200 ezer forint pénzbírsággal is járhat, sőt akár egy évig tartó eltiltást is kaphat a szabálytalanul vontató sofőr.

Az M7-esen még elképesztőbb esetet rögzített a forgalomfigyelő kamera: egy autós tolatva hajtott fel a sztrádára, majd kilométereken keresztül így ment a leállósávban. Az sem zavarta a sofőrt, hogy egy kamera többször is villogva jelzett neki. 

Az M30-as miskolci szakaszán pedig egy kamion nagy sebességgel – vérfagyasztó módon – a belső sávban a forgalommal szemben ment. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. „Azonnal értesítettük a rendőröket, akik a legközelebbi kihajtónál segítették őt kiterelni. (…) Ilyenkor tényleg csak azt tudjuk tenni, hogy odaküldjük a helyszínre az útellenőr kollégát, értesítjük a rendőröket és velük együtt közösen oldjuk meg ezt a helyzetet” – magyarázta Szimicsku István.

Szerencsére egyik esetben sem történt baleset.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top