nlc.hu
Utazás

Minden nap özönlenek a rajongók, hogy megnézhessék a Elárasztják a rajongók a Little Whinig házat

Elárasztják a rajongók “Harry Potter házát”, a valódi tulaj ennek már kevésbé örül

A filmben szereplő Harry Potter otthonát a mai napig elárasztják a világ különböző tájairól érkezett turistacsoportok. Gyerekek és felnőttek szeme is egyaránt könnybe lábad, amint megpillantják a házat, azonban a tulaj ennek már kevésbé örül.

A Harry Potter rajongók a világ minden tájáról özönlenek, hogy megnézzék a Privet Drive 4. szám alatti, kitalált Little Whinig házat Surreyben, ahol a főszereplő lakott. 

A Berkshire állambeli Bracknellben található zsákutcát 2001-ben választották ki a Dursley-k otthonává, azonban a jelenlegi tulajdonos elég bizarrnak találja, hogy a mai napig turisták árasztják el az otthonukat. 

A The Sun-nak tett nyilatkozatuk szerint felnőttek, és gyerekek egyaránt könnybe lábadnak, amint megpillantják a házat, illetve akadt olyan is, hogy a házuk előtt egy teljes jelenetet újrajátszottak a rajongók. 

A ház, amelyben Harry Potter a Warner Brothers "Harry Potter és a bölcsek köve" című filmjében élt, 2003. július 22-én az angliai Bracknellben.

A ház, amelyben Harry Potter a Warner Brothers “Harry Potter és a bölcsek köve” című filmjében élt, 2003. július 22-én az angliai Bracknellben (Fotó: Getty Images)

Elmondásuk alapján olyan eset is történt, ahol valaki megpróbált átmászni a kerítésen. A nehézségek ellenére a család megértő és alkalmazkodó. Egyszer például arrébb álltak a kocsijukkal csak azért, hogy valaki egy jó képet lőhessen. 

Tudtuk, hogy milyen házat veszünk, csak azt nem igazán mondták el nekünk, hogy egész nap itt vannak, minden nap

– mondta a neve elhallgatását kérő tulaj. 

A ház logisztikai problémák miatt mindössze csak egy részben szerepelt, azonban a világ minden tájáról özönlenek az emberek, hogy megcsodálhassák. A tulaj szerint kezdetben maximum tíz ember állt a bejárat előtt, most azonban egész csoportok érkeznek napközben, és este is egyaránt. 

Harry-t kegyetlen nagynénje és nagybátyja a lépcső alatti helyiségbe száműzte még mielőtt a Roxfortba utazott volna.

A szekrény még mindig itt van, nem nyúltunk hozzá. Harry Potter akár még mindig itt lakhatna. Csak szemetet tartunk benne, illetve kabátot, vasalódeszkát és porszívót

– mesélte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top