nlc.hu
Utazás

Kutyájával járja a kéktúrát a 75 éves Feri bácsi

Kutyájával járja végig a kéktúrát a 75 éves Feri bácsi

Valóságos rajongótábora lett a 75 éves férfinek, aki kutyájával vágott neki a csaknem 1200 kilométeres távnak, és sokan segítenek nekik útközben.

A 75 éves Soós Feri bácsi április 24-én kerekedett fel hűséges kutyájával, Forinttal, hogy kettesben végigjárják az Országos Kéktúra útvonalát, ami összesen 1172 kilométert jelent.

Ahogy azt a Világgazdaság írja, egy ideig rendben is haladtak, június elejére már több mint 200 kilométert hagytak maguk mögött, aztán beütött a baj: Feri bácsi elhagyta a telefonját, családja ezért nem érte el, ő pedig eltévedt a kopott turistajelzések miatt (térképet nem vitt magával, mivel sokáig aktív tájfutó volt).

Soós Ferenc és a kutyája, Forint

Soós Ferenc és a kutyája, Forint (Fotó: Facebook/Soós Ferenc)

Ezután bármelyik településen, erdei útvonalon tűnt fel Feri bácsi és a kutyája, mindig segített valaki rajtuk. Két héttel ezelőtt Piliscsabán segített nekik egy helyi férfi, amikor a túrázó páros a vasútállomást, illetve az ott lévő pecsételőhelyet kereste.

Feri bácsi elmondta, hogy telefon nélkül maradt, és megkérte a férfit, hogy készítsen róla és Forintról egy fotót, azt pedig posztolja Feri bácsi közösségi oldalára, hogy a családja megnyugodjon, jól vannak. Így is lett:

Ezután valóságos rajongótábora alakult ki Soós Feri bácsinak és Forintnak, az Országos Kéktúra Facebook-csoportban szinte naponta osztanak meg információt arról, merre járnak, sokan pedig vendégül látják és befogadják őket egy-egy éjszakára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top