nlc.hu
Utazás

Mobilmentes övezet lehet egy finn sziget

Mobilmentes övezetté nyilvánítanának egy teljes szigetet Finnországban

Nem kötelező, de erősen ajánlott kikapcsolni a telefont.
Ulko-Tammio

Digitális detoxra vágyók figyelem: egy finnországi sziget a világ első telefonmentes turisztikai övezetévé akar válni – számolt be az Euronews.

A Finn-öböl keleti részén található, Ulko-Tammio sziget „mobilmentes” zónává nyilvánította magát, ami azt jelenti, hogy arra kérik a látogatókat, hogy kapcsolják ki, de legalább némítsák a telefonjaikat és közösségi médiát se használjanak.

Arra szeretnénk buzdítani a nyaralókat, hogy kapcsolják ki az okoseszközeiket, álljanak meg és élvezzék valóban a szigetet

– mondta Mats Selin, a Visit Kotka-Hamina turisztikai hivatal munkatársa. A szigeten persze lesz jel és akkor sem történik semmi, ha valaki nem tartja be a kérést.

Ulko-Tammio lakatlan, a látogatók sátrakban vagy faházakban éjszakázhatnak, nappal pedig a kirándulás mellett madárfigyelő pontokra lehet felmászni, ahonnan belátni a teljes helyi élővilágot.

Az új szabályok – amelyek önkéntesek lesznek – lehetőséget adnak a látogatóknak arra, hogy a természetre koncentráljanak – vélte Joel Heino, a finnországi Parks and Wildlife munkatársa.

„Ez egy nagyszerű kezdeményezés, amelyet más természeti és szabadidős célpontokon is be lehetne vezetni” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top