nlc.hu
Utazás

Egy zsúfolt parton rakta le a tojásait egy teknős

Élete nagy részét a tengerben tölti, mégis több tucatnyi ember előtt rakta le a tojásait

Nem mindennapos esetnek lehettek szemtanúi a dél-karolinai lakosok, ugyanis egy foltos fejű teknős kúszott ki a strandra, hogy tojásokat rakjon. Hogy miért is különleges? Ez a teknősfajta csak 2-3 évente rakja le a tojásait, és akkor is csak rövid időre mennek ki a partra.
A teknős a parton kezdte el lerakni a tojásait

Egy dél-karolinai teknősvédő szervezet rendkívül furcsa eset részleteit osztotta meg, ugyanis egy foltos fejű teknős fényes nappal egy zsúfolt strandra kúszott, hogy lerakja a tojásait. 

Ez a teknősfajta élete nagy részét a sós vizű és torkolati élőhelyeken tölti, a nőstények pedig csak rövid időre mennek ki a partra, hogy tojást rakjanak. Ez azért is nagy pillanat, mivel átlagosan négy tojást raknak, ami után 2-3 évig egyáltalán nem hoznak tojásokat. 

A Dél-Karolinai Egyesült Teknős Rajongóknak (SCUTE) azonban pont sikerült megörökíteniük a nagy pillanatot. A videón jól látható, ahogyan a teknős lerakja a tojásait, mindezt több tucatnyi ember társaságában. 

Nagy köszönet mindenkinek, aki ott volt és megőrizte a távolságot ezzel is segítve a fészekrakást

– állt a bejegyzésükben.

Bill Raley, a SCUTE tagja szerint a teknősöket könnyen megijeszti az emberek jelenléte, és normális esetben nem a nap közepén raknák le a tojásaikat.

Ez rendkívül szokatlan. 17 éve vagyok itt, és még soha nem láttam, hogy egy is kijött volna a partra a napnak ebben a szakában

– árulta el Bill Raley, a SCUTE egyik tagja a WPDE-TV-nek. 

Raley hozzátette, hogy a tojásokat nem sokkal később egy biztonságosabb helyre, a dűnék magasabban fekvő részébe helyezték át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top