nlc.hu
Utazás

A kínai „Fehér Ház” nagyobb és elegánsabb, mint amerikai névrokona

A kínai „Fehér Ház” nagyobb és elegánsabb, mint amerikai névrokona

Azóta, hogy néhány éve kikerült a villáról egy videó a netre, egy sor kitaláció terjedt el az épületkomplexumról; például az is, hogy magántulajdonban van.
A kínai „Fehér Ház” nagyobb és elegánsabb, mint amerikai névrokona

Az úgynevezett „kínai Fehér Ház” a Guiyang nevű kisváros egyik legelegánsabb negyedében található, Kína Guizhou tartományában, ami évekkel ezelőtt még az egyik legszegényebb volt, ám ma már rohamos fejlődést mondhat magáénak. Megépülése óta a komplexum – aminek előterében még egy gigantikus mesterséges tavat is létrehoztak – afféle klasszikus turistamágnes, ami nem csak az ország, de a világ minden tájáról vonzza a látogatókat.

Azóta, hogy az európai stílusban épült hatalmas luxusépítményről néhány éve kikerült egy videó a netre, számos valótlanság is világot látott a „Fehér Házzal” kapcsolatban. Így például az is, hogy egy kínai milliárdos, bizonyos Xiao Chunhong építtette potom 370 millió dollárért. Vagy az, hogy az épületet éjjel-nappal őrök vigyázzák, akik soha senkit nem engednek a közelébe.

A valóság ezekkel szemben az, hogy a Guiyang-i Fehér Ház nem magánbirtok, hanem egy újépítésű szállodakomplexum, ami a Guiyang Art Center Hotel nevet kapta, és amit az Accor Hospitality Group üzemeltet. 2022-ben nyitotta meg a kapuit a vendégek előtt, és azon túl, hogy 12 emelettel büszkélkedhet, számos rózsafával borított lifttel és sok más hasonló luxussal kényezteti az itt megszállókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top