nlc.hu
Utazás

Munkaszüneti napok és hosszú hétvégék 2024-ben

Így utazz akár 60 napot 2024-ben!

Szerencsére a munkaszüneti napok idén sok hosszú hétvégét hoznak, így ezek (és persze a szabadnapjaid) felhasználásával igazi világutazó lehetsz 2024-ben.

Ha csak egy picit is hasonlítasz hozzánk, akkor te is okosan szereted beosztani az idődet, pláne, ha utazásról van szó. Eltökélten böngészed minden év elején, hogy a következő időszakban, mikorra esnek a munkaszüneti napok és hány (na meg milyen hosszú) hosszú hétvégénk lesz. Így van ezzel Molnár-Szilágyi Ági, utazási blogger is, aki viszont még magasabb szintre emelte ezt a műfajt.

A TikTokon megosztott videójában, amit több, mint félmillióan néztek már meg, megmutatta ugyanis, hogy hogyan kell kihozni a maximumot nemcsak a hosszú hétvégékből, de a rendelkezésünkre álló szabadságokból is. Ideális esetben ez 2024-ben azt eredményezi, hogy a kettő kombinálásával akár 60 napot is utazhatsz! „Nyilvánvalóan ezt nem olyan egyszerű megoldani, mint ahogyan az a videóban elhangzik. Jellemzően ilyenkor drágábbak a repjegyek is” – figyelmeztet Ági, aki leszögezi, hogy ezzel csak ötleteket szeretne adni a netezőknek.

Ízek, imák, szerelmek

Jelenet az Ízek, imák, szerelmekből (Fotó: Plan B Entertainment / Red Om Fi / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Lássuk, pontosan miről is van szó!

Ági a videóban felsorolja az összes munkaszüneti napot és hosszú hétvégét, majd tippeket ad arra, hogy hogyan vedd ki a szabadnapjaidat. Ő alapvetően 22 szabival kalkulál. Mutatjuk, hogy állnak össze az utazások:

  • Március 15., péntek: Itt 3 napot tölthetsz utazással, szabi nélkül március 15-17 között.
  • Március 29-április 1., húsvét: Utazz el 16 napra nyolc szabadnap felhasználásával március 23 és április 7 között.
  • Május 1., szerda: Utazz el 5 napra két szabadnappal április 27 és május 1 között.
  • Május 20., pünkösd hétfő: Szabadnap nélkül vakációzhatsz május 18-20 között 3 napot.
  • Augusztus 20., kedd: Csupán 2 szabadnapot kell kivenned ahhoz, hogy 6 teljes napot nyaralhass augusztus 17 és 22 között.
  • Október 23., november 1., szerda-péntek: Ebben az időszakban (október 19 és november 3 között) akár 16 napot is utazhatsz, amihez 9 szabadnapot kell kivenned.
  • December 24-26., kedd-csütörtök: A karácsony idén hatnapos hosszú hétvégét jelent, amit akár utazással is egybeköthetsz. Egyetlen szabadnapot kell kivenned ahhoz, hogy 9 napig pihenj december 21 és 29 között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top