nlc.hu
Utazás

Ez a magyarok kedvelt téli úti célja

Ez a magyarok kedvelt téli úti célja

A Netrisk a 2023. november vége és 2024. január eleje között kötött utasbiztosításokat összegezte, amiből aztán kiderült, mi is a magyarok kedvelt téli úti célja.

A Netrisk felmérése alapján a síelő turisták hatvanhat százaléka Ausztriát választotta havas úti célnak. A második helyen Szlovákia végzett tizennégy százalékkal, míg Lengyelország hét százalékkal lett a harmadik. A síeléshez utasbiztosítást kötő turisták három százaléka választotta Olaszországot, két százaléka Szlovéniát.

A síelők átlagosan öt napra kötöttek utasbiztosítást, a legtöbben az utazás előtt egy nappal, az átlagos biztosítási díj pedig meghaladja a tízezer forintot.

Ez a magyarok kedvelt téli úti célja

Fotó: Getty Images

A kutatásból az is kiderült, hogy azok, akik nem a síelést választották célpontnak, csak pihenésre vágytak, azok is Ausztriát választották. Ebben az összevetésben is Ausztria vezet húszszázalékos aránnyal. A második helyen Románia szerepel tizenhárom százalékkal, a harmadik helyen pedig szinte holtversenyben végzett Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és Németország tíz-tíz százalékkal.

Ezek az utazók azonban a síelőknél hosszabb időszakot töltöttek külföldön, átlagosan majdnem nyolc napot.

„Bármilyen külföldi utazás esetén érdemes biztosítást kötni, de különösen igaz ez, ha síelésről van szó. A síterepeken történt baleseteknél az esetleges hegyi, akár helikopteres mentés, azonnali orvosi ellátás ugyanis igen költséges dolog, több millió forintba is kerülhet. Ehhez képest az utasbiztosítás költsége elenyésző” – mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója.

Az ünnepi utazások rangsorában a pálmát a Maldív-szigetek vitte, ezt követte a mexikói Cancún, valamint Zanzibár. A törökországi Antalya, Punta Cana (Dominikai Köztársaság), Hurghada, Sal, Mauritius, Dubai és a thaiföldi Koh Samui szerepel a top 10-ben.

Ami a szállást illeti, az is kiderült, hogy az utazók 55 százaléka ötcsillagos vagy annál magasabb kategóriát választ az utazása során. Ez 5 százalékkal magasabb, mint az előző évben, és az utazók 70 százaléka választja az all-inclusive ellátást.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top