nlc.hu
Utazás
Országjáró túrára indult szamarával a 19 éves Patrik

Országjáró túrára indult szamarával a 19 éves Patrik, nemes célért gyalogolnak

Bárki csatlakozhat hozzájuk, akár pár méter erejéig is.

Július 4-én elkezdődött a 400 kilométeres, 40 települést érintő nagy kaland Koszonits Patrik és 15 éves szamara, Füles számára – írja a Sokszínű Vidék. Elindultak az országot átszelő vándorútjukra. A 19 éves ásotthalmi fiatalember nemes célért gyalogol a következő hetekben: adományokat gyűjt egy szamárfarm létrehozásához, ahol mentett állatokkal foglalkozna.

A tervek szerint napi 20 kilométert tesznek majd meg. Ásotthalomról indultak, a végállomás pedig a Győr-Moson-Soproni vármegyei Kisfalud lesz. Magánszemélyek és önkormányzatok is sátor- és tisztálkodási hellyel segítik Patrikékat.

A fiatalember amúgy gazdának tanult Csornán, majd egy ásotthalmi tanyán kedvelte meg a szamarakat.

Pár évvel ezelőtt amúgy Banka Roland szintén a szamarával indult kalandra, és fél Európát bejárták, sőt az El Caminót is az állattal csinálta végig. “Külföldre szerettem volna költözni kevés pénzzel és csekély nyelvtudással, majd egy barátom poénból felvetette, hogy kellene útitársnak egy szamár. Én ezt komolyan megfogadtam, hazautam után Rocinante egyik patkóját megkapta tőlem a barátom, amit azóta is őriz” – mesélte akkor a kezdetekről. Az első útjuk a Szent Jakab-zarándoklat volt.

Kiemelt fotó forrása: Facebook / @Ott vagyunk már?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top