nlc.hu
Utazás
Kis híján katasztrófát okozott öt elszabadult ló az M5-ös autópályán, egy kamionos akadályozta meg a tragédiát

Kis híján katasztrófát okozott öt elszabadult ló az M5-ös autópályán, egy kamionos akadályozta meg a tragédiát

Az öt ló már csak pár méterre volt attól, hogy felvágtassanak az autópályára, amikor egy kamionos hihetetlen helyzetfelismeréssel közbeavatkozott.
Lovak az M5-ös autópályán

Akár katasztrófával is végződhetett volna az a zűrzavar, ami péntek délután kialakult az M5-ös autópálya Budapestről kivezető szakaszán, miután öt elszabadult ló a sztrádára tévedt.

Az állatok először átszaladtak egy XX. kerület nagyáruház parkolóján, majd az autópálya felé vették az irányt. Ekkor vette észre őket két férfi, akik azonnal értesítették a rendőrséget, és autójukkal óvatosan követték a lovakat.

A kocsi fedélzeti kamerájával rögzített videón – amelyet a Bevezetem.eu Facebook-oldalán tettek közzé – látszik, hogy hosszú perceken keresztül autóztak a lovak mögött, de a riadt állatokat nem tudták megállítani vagy elterelni.

Amikor az öt ló már csak pár méterre volt attól, hogy felvágtassanak az autópályára, egy kamionos hihetetlen helyzetfelismeréssel lehúzódott a sztrádáról, és eltorlaszolta a járművével az állatok útját.

Végül a lovak kikerülték a kamiont, és kijutottak az autópályára, de addigra odaértek a rendőrök, az egyik sávot lezárták, és leterelték a lovakat.

Ezúttal szerencsére nem lett nagyobb baj, de idén augusztusban halálos balesethez vezetett, hogy három szökött ló gyalogolt a 26-os főúton Sajószentpéternél.

(Kiemelt kép: Facebook/Bevezetem)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top