nlc.hu
Utazás

Videó: rendőrökre lövöldöztek az M5-ösön

Videón, ahogy embercsempészek rendőrökre lőnek az M5-ös autópályán

Hajmeresztő autós üldözés zajlott hétfő reggel az M5-ösön, ahol a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, melynek utasüléséből több lövést is leadtak az őket követő rendőrautóra.
Lövöldözés az M5-ös autópályán

A rendőrség tette közzé azt a felvételt, amin az látható, ahogy hétfő reggel az M5-ösön egy fehér furgonból tüzet nyitnak a rendőrökre. A kisteherautóban embercsempészek ültek, ők nyitottak tüzet a járőrökre, hátul pedig 21 menekültet szállítottak. A furgonból már menet közben lövöldözni kezdtek. A kocsi végül a dugó miatt kénytelen volt félreállni, a kiugró férfiak még ekkor is lövéseket adtak le, majd berohanta a közeli erdőbe – derül ki a 444 beszámolójából.

A TEK műveleti egységei egy óra múlva értek a helyszínre, a feltételezett elkövetőket pedig már a főváros XIX. kerületében fogták el. A két férfi magát iraki állampolgárnak vallotta, állításuk szerint a megbízójuk hagyta ott a fegyvert a sebességváltó mellett azzal az utasítással, hogy amennyiben rendőrt látnak, lőjenek rájuk. Az „előfutó” autót a TEK műveleti egysége az M1-es autópályán, Győr térségében tartóztatta fel hétfő 11 óra körül. A rendőrség azóta közzé tett egy újabb felvétet, melyen az akcióban részt vevő rendőrök meséltek arról, milyen volt részt venni a tűzharcban az autópályán.

Bóna Eliza rendőr őrmester kiemelte, a történtek közben jött rá, hogy fiatal még, és hirtelen élet-halál között találta magát, és szeretné még látni az anyukáját, a családját és a barátait, ezért nagyon ott kell lennie fejben. Buzek Tamás Alex rendőr őrmester elsősorban a társai testi épségéért aggódott. Cseh Imre rendőr törzsőrmester volt az, aki a furgonból kiszálló embercsempészek után rohant, akik menekülés közben lőttek rá: neki a fegyverét is elő kellett vennie. Az elkövetőket végül a TEK munkatársai fogták el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top