valentin 2012

Szerelembevonzó kurzus 5. rész: Öltözködés

Valentin-napig minden nap kapsz tőlünk egy "leckét", amelyben különböző szakterületek legjobbjai mondják el, mit kell tenni azért, hogy ránk találjon a szerelem. Ma a stylist adja a házi feladatot.
Szerelembevonzó kurzus 5. rész: Öltözködés

Vakrandi, online párkereső és tipikus szingli programok: sokan sokfélét kipróbáltunk már azért, hogy végre megtaláljuk a társunkat – sikertelenül. Hogy miért nem jön össze? Talán mert nem állunk készen rá, talán még dolgoznunk kell azért, hogy ránk találjon a társunk. Szerelembevonzó kurzusával a Nők Lapja Café most ebben segít, egy szingli olvasónk pedig ezúttal is kipróbálja, működnek-e a tanácsok. Ezúttal Szemes Nóra személyi stylist napi tippjei következnek.

Légy jókedvű és magabiztos!

– Alapvetően igaz, hogy nem számít, hogy nézel ki, az a fontos, hogy milyen a kisugárzásod és az, mennyire vagy elégedett önmagaddal. A férfiaknak mindig jobban tetszik egy olyan nő, aki tele van életvidámsággal, jókedvvel. Ha nem szólsz nekik, valószínűleg észre sem veszik azokat a dolgokat, amiken te nap mint nap rágódsz a külsőddel kapcsolatban. Egy magabiztos nő kihúzza magát, így máris minden ruha sokkal jobban áll rajta, a mosoly mellé pedig elengedhetetlen – mondja Nóra.

Ismerd meg az alkatod és színeid
!
 
Ha ismered az alkattípusod, sokkal előnyösebben tudsz öltözni. Nézd meg magad a tükörben fehérneműben. Homokóra, alma, körte vagy téglalap alkatod van? Mindig azt emeld ki magadon, ami szép, ami pedig kevésbé, azt sem kell takargatnod, csak ne hívd fel rá a figyelmet. Például ha vastag a vádlid, az nem jelenti azt, hogy soha ne hordj szoknyát, mindössze azt, hogy irányítsd felülre a figyelmet. Ha homokóraalkatod van, a sziluetted hangsúlyozd, ha alma, a dekoltázsod vagy a lábaid, ha körte, a derekad és a vállaid!

Keresd az arany középutat!
 
Légy csinos, nőies, olyan ruhát vegyél, amiben jól is érzed magad. Csak emiatt ne vegyél fel 10 centis magassarkút vagy miniszoknyát, ha amúgy nem hordasz ilyet és erőltetettnek érzed. Ugyanakkor ne öltözz direkt slamposan se, mondván a belső értékek a fontosak – mindannyian tudjuk, milyen fontos az első benyomás. Nem kell azonban túlzásba sem vinned a dekoltázst, a miniszoknyát, az ékszereket vagy a magassarkút, a férfiak általában a visszafogottságot jobban szeretik, főleg ha tartós kapcsolatra vágynak. A kevesebb több elve érvényesüljön.

A napi házi feladat

Szemes Nóra személyi stylist
Szemes Nóra
személyi stylist

Este, lefekvés előtt szánj arra negyed/fél órát, hogy összeállítsd a másnapi szetted! Készítsd ki, tervezd meg, hogy ne a reggeli kapkodásban kelljen pánikszerűen felöltözni. Választáskor tartsd a következőket a szemed előtt:

• A szokásos nadrág verzió helyett vegyél csinos szoknyát vagy ruhát.
• Használj színeket a ruháidban, amik felderítik az arcodat (kendő, sál, színes fülbevaló)!
• Próbálj nőiesebb anyagokat választani a szokásos pamut, viszkóz kötött helyett, például selyem, szatén, muszlin, csipke, és fényesebb, könnyebb esésű anyagokat.
• Ha hidegben kényelmes és meleg csizmát választasz egy csinos magassarkú helyett, az érthető, de vidd magaddal, az irodában pedig vedd át!
• Ha megvan a kész szetted, a sminked ne a ruhához válaszd, egy nappali smink mindenhez megy.
• Egy szexi fehérneműben csodásan érzed majd magad – persze arra is figyelj, hogy legyen kényelmes is egész napra.
• Ha amúgy nem szoktad, most vasalj ki mindent, ami rajtad van, sokkal szebben fog mutatni!
• Az agyonnyűtt kézitáskából pakolj át abba, ami megy az összeállításhoz!

Egy nap ez azért teljesíthető, nem?

Szerelembevonzó kurzus 5. rész: Öltözködés

 
Teszteltük a gyakorlatot

Ági a Nők Lapja Café kérésére minden nap elvégzi a napi feladatsort, majd megosztja velünk tapasztalatait. De ki is ő, és mit gondol az egyedüllétről?

Szerelembevonzó kurzus 5. rész: Öltözködés

„Elmúltam már 30 (félúton vagyok 32 és 33 között), úgyhogy nemcsak az évek, hanem férfiak is jöttek és mentek már az életemben. Ha nem is túl sokan, annyian biztosan, hogy idővel egyre nagyobbra és hosszabbra nőjön a bizalmatlanság két kapcsolat között. Nem vadászom a szerelmet, de persze örülök neki, ha megérkezik.

Szokás okosan azt mondani, hogy nyitott vagyok, nyitott szemmel járok, de biztos vagyok benne, hogy a hosszabb egyedül töltött periódusok nem a környezet és a külső hatások eredményei, hanem rajtunk is múlnak. Más kérdés, hogy meglátja-e az ember, min kell változtatnia, és hogy akar-e rajta változtatni. Látni már látom (idealizált elképzelésekkel, kötöttségtől való félelmekkel, beidegződött játszmák és némi kapcsolatfüggés), kérdés, hogy melyiken és hogyan akarok változtatni.” 

„Bagoly vagyok. De a társadalom nagy része pacsirtaságra rendezkedett be, ezért a legrosszabb kombinációval telnek a hétköznapok: késő éjjel fekszem – korán reggel kelek. A túlélést régóta segíti, hogy a reggeli kapkodáshoz már este akadálymentesítem a lakást, és összekészítem a másnapi cuccaimat. 10 perc alatt megoldható, ha ismeri az ember a saját szekrényét és ízlését. Úgyhogy a lecke egy része kipipálva, de nem úsztam meg ennyivel. A vasalót kb. 40 perc után találtam meg, deszkám eleve nincs is, cserébe kiderült, hogy sima asztalon csak akkor lehet vasalni, ha plédet terítek rá (mozaikolt dohányzóasztalon még így sem). Megoldottam, de nem csinálok belőle rendszert, a kötött ruhám különben is csak 10 százalékkal nézett ki jobban (pedig 90 százalékkal többet szenvedtem érte). És igen, maradt a kötött anyag (méghozzá több réteg), mert értem én, hogy szexi és könnyed nőiesség, de kizárt, hogy selyemben és szaténban parádézzak akkor, amikor legszívesebben hótaposót vennék. Talán ha ez a lecke nem az év leghidegebb hetén ér utol, az sokat segített volna…

Szóval maradtak a meleg holmik, de azokból legalább a színesek. A fülbevaló nem színes lett, de nagy. Szorgalmi feladatként pedig a szokásos copf helyett a haj kibontva. A csizmát nyilván nem váltom le térdig hóban tűsarkúra, de oké, az utóbbit viszem magammal. Megjegyzem, BKV-n ez nem egyszerű, főleg laptoptáskával, úgyhogy praktikusabb lenne bent tartani egy pár cipőt az irodában. Kérdés, melyik lesz az első hétvége, amikor iszonyúan fogom bánni, hogy nincs itthon. Mindent összevetve tény, hogy jobb nőnek öltözve jobb nőnek is érzem magam – részemről azért az ésszerű (és kényelmi) határokon belül. Vagyis most éppen félúton a szaténruha és a síoverall között.”

Szerelembevonzó kurzus 1. rész: Meditáció
Szerelembevonzó kurzus 2. rész: Önismeret
Szerelembevonzó kurzus 3. rész: Szexlecke
Szerelembevonzó kurzus 4. rész: Szerelemmantra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top