nlc.hu
Sztárok
Ezek voltak Jackie Kennedy trükkjei a pattanások ellen – Magyar orvos segített rajta

Ezek voltak Jackie Kennedy trükkjei a pattanások ellen – Magyar orvos segített rajta

Jackie Kennedy rendszeres kliense volt dr. László Ernőnek. Most nyilvánosságra került egy dokumentum, melyből kiderül, a világhírű magyar bőrgyógyász milyen tanácsokkal látta el a first lady-t 1963 tavaszán.

Jackie Kennedy időtlen ikon, szépségének titkait máig is kutatják. A Dr. Erno Laszlo Intézet a közelmúltban nyílt New York-i Sminkmúzeumnak adományozott egy eddig a nyilvánosság számára ismeretlen, gépelt dokumentumot, mely egy személyre szabott szépség- és életmódtancsadás instrukcióit rögzítette Jackie Kennedy számára, 1963 májusában. Az egykori first lady rendszeres kliense volt dr. László Ernőnek, a magyar származású, világhírű bőrgyógyásznak, akinek a kozmetikumai máig is népszerűek a hírességek körében.

Jackie Kennedy

Jackie Kennedy (Fotó: Getty Images)

A dokumentumból kiderül, hogy Jackie Kennedy, akinek stílusát a mostani first lady is koppintja, akkoriban pattanásokkal és mitesszerekkel küzdött. A bőrgyógyász felhívta a first lady figyelmét, hogy ne használjon több olajat és krémet az előírtnál, különben ezek újra jelentkeznek majd. Ezen felül arctonik használatát javasolta a számára, azzal a megjegyzéssel, hogy azt ne csak az arcán, de a hónalján is alkalmazza. Emellett magas proteintartalmú diétát ajánlott, mely a következőképp állt össze:

  • Reggeli: két főtt tojás, hollywoodi pirítós mézzel, teával, sovány tejjel
  • Ebéd: marhahús, rántva; túró vagy hasonló, fölözött tej
  • Vacsora: Hús; vízitorma saláta vagy bármilyen zöldség 

A szakember olajos kar- és lábmasszázst is javasolt a first ladynek, valamint bátorította, hogy napozzon nyugodtan, ugyanis ha barnás foltok tűnnek fel a bőrén, azok az ősszel elhalványodnak majd.

Dr. László Ernő Kennedy elnök számára is megfogalmazott néhány bőrápolási tanácsot, így például, hogy használjon olajat minden fürdés előtt (négyszer tisztálkodott naponta), arctonikot a pattanásaira, valamint bronzosító olajat, ha napra megy. 

Olvass még a first ladyk-ről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top