Otthon

Még az ünnepi roham előtt szigoríthatnak a boltok

Gyakrabban ellenőrizhetnek az üzletekben az év végi hajrá során.

A kereskedelmi szervezetek több ellenőrzést és nagyobb szigort szeretnének látni a különféle boltokban a november-decemberi megnövekedett forgalom előtt – írja az atv.hu

A Spar Magyarország ügyvezető igazgatója, Szalay Zsolt a tévécsatorna híradójának nyilatkozva elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt mostanra az úgynevezett „látható” higiénia is fontos tényezővé vált a vásárlók üzletválasztása során. Ez nemcsak az egyes termékek kezelését jelenti, hanem az üzlet rendszeres fertőtlenítését és takarítását is. A boltokban rendszeresen mérik az ott dolgozók testhőmérsékletét, a vásárlókat pedig a szabályok betartására szólítják fel.

Jöhet a szigorítás az üzletekben az ünnepek előtt

Szigorúbban büntetnék azokat, akik nem megfelelően hordják a maszkot az üzletekben (Fotó: Getty Images)

Levenné a járványügyi előírások betartatásának terhét a pénztárosokról és árufeltöltőkről a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba szerint az lenne a legjobb, ha polgárőrök vagy vagyonőrök ellenőriznék az üzletekben a szabályos maszkviselést. Az Országos Kereskedelmi Szövetség javaslata pedig megemelné a szabálysértési bírság alsó összegét – ez jelenleg 5000 forint. 

Az OKSZ arra is felhívta a vásárlók figyelmét, hogy a novemberben várható Black Friday és Joy-napok során a beváltani szándékozott kuponok esetén érdemes megnézni, hogy hol van lehetőség az elektronikus vagy digitális kuponok használatára. 

További híreink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top