nlc.hu
Életmód

Tengerrel álmodni

Ezt jelenti a tengerrel álmodni

A tengerrel kapcsolatos álomképeknek számos jelentése lehet, attól függően, hogy hogyan látod álmodban a tengert...

Az emberek többsége nem túl gyakran álmodik tengerrel, ám ha a motívum mégis megjelenik az álmodban – különösen, ha olyankor, amikor alapvetően nem lenne oka, hiszen nem jártál például a közelmúltban a tengernél vagy nem néztél ezzel kapcsolatos filmet – akkor egészen biztosan üzenni akar valamit…

Nyugodt tenger

A nyugodt tenger a belső békét, nyugalmat és önbizalmat szimbolizálja. Rendkívül pozitív álom, mely azt jelzi, a következő időszakban nem kell nagyobb nehézségekre számítanod. Ha a parton állsz és onnan nézed a nyugodt tengert, azt üzeni, hogy nagy változások előtt állsz, ezek azonban pozitívak lesznek, csupa olyasmi valósul majd meg, amire már régóta vágytál. Minél közelebb vagy a tengerhez, annál hamarabb következnek be ezek a változások. Ha a habok a lábaidhoz futnak, pillanatokra érzed is a vizet, az az emberi kapcsolataid kedvező alakulását jelzi: új vagy szorosabbá váló barátságokat, családi összetartást, esetleg a párkapcsolatod magasabb szintre lépését. Ha viszont már bent is állsz a vízben, azt jelenti, hogy jó helyen vagy az életben, a megfelelő úton haladsz és erős vagy.

Tenger

Tengerrel álmodtál? (Illusztráció: Getty Images)

Viharos tenger

A viharos tenger nehéz és problémás időszakra figyelmeztet. Ha a partról nézed, akadályokkal, gondokkal teli időszak közeledtét jelzi. Ha a viharos tengerben hánykolódsz, annak a jele, hogy elveszítetted az irányítást az életed felett, és talán éppen a saját, múltbeli rossz döntéseid eredményeképp kerültél ebbe a kiszolgáltatott helyzetbe. A tomboló tenger mindemellett elfojtott haragot vagy szomorúságot is szimbolizálhat. Talán éber állapotban nem tudod kifejezni ezeket az érzéseket, mert attól tartasz, hogy gyengének tűnnél tőle. A hatalmas hullámok látványa konfliktusok, viták fellángolását is előre jelezheti.

Tiszta vagy zavaros?

Ha a víz olyan tiszta, hogy lelátsz a fenekére, azt jelenti, hogy a szándékaid egyértelműek, az előtted álló lehetőségek pedig valóban jók. Viszont ha zavarosnak látod, esetleg tükröződik a felülete, arra figyelmeztet, hogy óvatosan hozd meg a döntéseid és ha csak egy kicsit is kételkedsz, inkább mondj nemet. Talán egy vonzónak tűnő lehetőséget ajánlanak fel neked, azonban mégsem szabad elfogadnod, ugyanis előbb vagy utóbb kudarchoz vezet.

Úszni, hajózni

Ha a nyugodt tengeren hajózol vagy úszol a habokban, szerencsét és sikert jelez. Elismerést kapsz, a hatalmad és a befolyásod növekedni fog és anyagilag is gyarapodásra számíthatsz.

Viharos tenger

Viharos tenger (Illusztráció: Getty Images)

A tengerbe zuhanni

Amennyiben a tengerbe zuhannál álmodban, a hatodik érzéked figyelmeztet egy lehetséges balesetre vagy sérülésre. Az elkövetkezendő időszakban légy sokkal körültekintőbb, mint általában, így elkerülheted a bajt.

Elsüllyedni a tengerben

Ha elsüllyedsz, fuldokolsz a tengerben, arra utal, hogy veszteség érhet, mely magánéleti, de pénzügyi természetű is lehet. Ha azonban az álom azzal végződik, hogy mégiscsak sikerül felülkerekedned és kikapaszkodnod vagy kiúsznod a vízből, annak a jele, hogy a helyzet még menthető, tehát még megelőzheted a veszteséget.

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top