nlc.hu
Baba

Az okos kutyafekhely segít elkerülni, hogy a kutyus bent végezze el a dolgát

Ez a kutyafekhely segít a blökinek kommunikálni a gazdival

Nincs többé feszültség a házban elvégzett folyó ügyekből.

A kutya az ember legjobb barátja, azonban mi, kétlábúak nem mindig értjük, hogy kedvencünk éppen mit szeretne. Persze, az odaadó gazdik a kutyus legkisebb rezdüléséből értik, hogy mit akar a jószág, de gondolni kell a kevésbé rutinosakra, illetve azokra is, akik esetleg csak a nyaralás idejére viselik gondját a kutyának.

Nekik, illetve a kezdő kutyatulajdonosoknak jelent nagy segítséget a BarkingMat Smart Dog Training Mat nevű kutyafekhely, amelynek fejlesztői azt ígérik, ezáltal sokkal „áramvonalasabb” lehet a kommunikáció kutya és gazdája között.

Az 56 x 38 centiméteres fekhelyet az ajtóhoz kell készíteni, így, amikor a kutya szeretne kimenni, elég csak rálépnie. Ez egy nyomásérzékelőt hoz működésbe, amely erre válaszként lejátszik egy jellegzetes hangot – lehet csengetés, de akár kutyaugatás is – így a gazdi mindig tudja, mikor szeretne a család kedvence kiszaladni a kertbe, vagy tenni egy kört a parkban.

Ez a kiegészítő segít megérteni, mit akar a kutyád

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A BarkingMat-ből készült wifire csatlakoztatható változat is, így, aki nem szereti állandóan a csilingelő, pittyegő jelzéseket hallgatni, akár csendes módot is választhat, ilyenkor a készülékére egy szöveges üzenet érkezik, hogy a kutyát épp szólítja a természet.

Utóbbi változatért 70 dollárt, azaz szűk húszezer forintot kérnek, aki azonban megelégszik a wifi nélküli változattal, az 50 dollárért (bő 14 ezer forint) hazaviheti a pittyegő-ugató verziót.

Még több kutya az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top