nlc.hu
Szabadidő

Ez a kutyamellény megakadályozza, hogy megharapják a kedvencünket

Tarajos sült csinál a kutyádból a spéci védőöltözet

Ragadozók ellen fejlesztették ki, de agresszív kutyák ellen is hatékony védelmet nyújt.

Magyarországon sem a prérifarkas, sem az USA egyik legfőbb szimbólumának számító fehérfejű rétisas sem honos, ennek ellenére az alábbi kutyás kiegészítő jól jöhet azoknak a gazdiknak, akik rendszeresen találkoznak agresszívebb kutyákkal, esetleg gyakran járnak erdőn-mezőn, ahol a kedvencük akár más ragadozókkal is összetalálkozhat.

A CoyoteVest kutyamellényt ugyanis elsősorban a cikk elején említett két ragadozó ellen találták ki, nehogy a család kedvenc csivavájából vagy corgijából sasvacsora legyen.

A mellény olyan anyagból készült, amelyet késsel sem lehet átszúrni, a kutya megközelítését pedig műanyag pálcikák és komolyabb, fémből készült tüskék is nehezítik. Utóbbi tüskék a mellényhez járó nyakörvön is vannak, így tényleg biztonságban tudhatjuk kedvencünket a harapásoktól vagy karmolásoktól.

Szerencsére nem kötelező kellék egyik sem – kivéve a nyaki tüskéket – a pálcikákat ugyanis tépőzár segítségével lehet a mellényre erősíteni, így nem fognak kiröhögni, ha csak egy háztömbkörre ugrunk le a kutyussal.

A mellény ezenfelül rugalmas és kényelmes viselet a kisebb termetű négylábúaknak, amelyeket így a nagyobb, agresszívabb kutyák sem tudnak bántani.

A pálcikák egyébként hajlékonyak, így nem kell attól tartani, hogy beakadnának mozgás közben, ezeknek inkább az a szerepe, hogy irritálják a kutyák közelébe tévedő nagyobb állatokat, megbökjék őket, ha a kelleténél közelebb hajolnak. Ez az első védelmi vonal, amely után azért ott vannak a hegyes fémtüskék, ha ez nem lenne elég.

Jó hír, hogy létezik a mellényből cicáknak tervezett változat is. A CoyoteVest-ért szűk száz dollárt kell fizetni, a különféle kiegészítők, például a műanyag pálcikák – azonban külön tételt képeznek, így azért elég húzós lehet a végére a számla, de sok gazdi szeret mindent megadni kedvencének, így attól nem tartunk, hogy a mellényt gyártó cég hamarosan csődbe menne.

Még több kutya az nlc-n:

EGy tarajos sül is megirigyelné ezt a kutyamellényt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top