nlc.hu
Utazás
Időjárás: újra elindulnak felfelé a hőmérők higanyszálai

Időjárás: lopakodik a Kárpát-medencébe az újabb hőhullám

Holnap még csak bemelegít a kánikula.
Időjárás: ismét elkezd melegedni a világ

A Brit-szigetektől egészen a Kárpát-medencéig egy záródott (okkludált) front felhőzete húzódik. Szlovénia térségében a fronton egy peremhullám képződött, amelyből arrafelé jelentős – 20-70 mm – csapadék hullott.

Franciaország északi része fölé egy másik frontrendszer melegfrontja nyúlik be, ott is csapadékosra fordult az idő. A Fekete-tenger környékén örvénylő sekély ciklonális mezőben záporok, zivatarok alakulnak ki néhol felhőszakadás kíséretében.

Másutt ugyanakkor döntően napos, csapadékmentes az időjárás. Kontinensünk nagyobb részén 30 fok alatt alakul a csúcsérték, ugyanakkor az Ibériai-félsziget délkeleti tájain 37, 40 fokos forróság van.
A Kárpát-medence fölé holnap estig jóval melegebb, száraz légtömeg áramlik.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig

Hétfőn a Dunántúlon több, a Dunától keletre kevesebb gomolyfelhő lesz az égen, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon ígérkezik. Néhány helyen futó zápor előfordulhat. A derült, fátyolfelhős éjszakát szinte felhőtlen nappal követi, legfeljebb keleten jelenhet meg az égen kevés gomolyfelhő.

A Dunántúlon néhol hétfőn az északi, északnyugati, kedden pedig a déli szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 34 fok között várható.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top