nlc.hu
Sztárok

Kristen Stewart átalakulása Diana hercegnévé

Így vált Kristen Stewart a félszeg Bellából a tökéletes Diana hercegné

Az Alkonyat első része óta 13 éve telt el, Kristen Stewart pedig alaposan megváltozott – szerintünk előnyére. Hamarosan Diana hercegnőként lesz látható a mozikban.

Kristen Stewart karrierje pont úgy változott, mint a külső megjelenése: a gyámoltalan kamasz lányból vagány, belevaló nő lett, aki ma már a legnagyobb filmszerepeket kapja.

Bella, az irigyelt-gyűlölt kamasz

Kristen Stewartra a legtöbben az Alkonyat filmekből emlékezünk, és sokan szerettünk volna Bella helyében lenni a valaha volt legvonzóbb vámpír, Robert Pattinson miatt, akivel aztán a valóságban is összejöttek – tény, az a sztori nem végződött happy enddel. A Twilight szerepe miatt – a sok rajongó mellett – sok gyűlölködőt szerzett, főleg akkor, amikor kiderült, hogy a Hófehér és a Vadász rendezőjével, Rupert Sansers-szel megcsalta sokak bálványát, Pattinsont.

Mivel a rajongóival szűkszavú volt és szinte soha nem mosolygott a fotósok előtt, többen mogorva, magának való embernek tartották a fiatal lányt, miközben annyiról volt szó – a színésznő utólagos elmondása szerint -, hogy rettentően bántotta a sok negatív kritika. Több évébe telt, amíg fel tudta dolgozni a bántásokat, és egyáltalán ki tudott törni Bella szerepéből.

Kirsten Stewrat akkor és most

Stewart 2008-ban és most
(Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images és Stefanie Keenan/Getty Images for CHANEL

Stewartnak azonban nem ez volt az első jelentősebb filmszerepe, már gyerekként is kasszasikerekben játszott: láthattuk Jodie Foster lányaként a Pánikszoba című moziban, majd a Jéghideg otthonban is szerepet kapott. Mindkettőért Young Artist Award jelölést kapott. Az ismertsége előtt pedig pont úgy kezdte, mint a legtöbb sztár Hollywoodban: reklámfilmekben szerepelt, és nem is akármilyenben! Ő nem zabpelyhet vagy csokit népszerűsített, hanem egy Porschet:

Bella szerepe, 17 évesen hozta meg számára az ismeretséget, de sokáig meg is bélyegezte, és több év munkájába telt, hogy kiszabaduljon a beskatulyázott sztárok köréből. Szerepelt a Charlie angyalai, a Jean Seberg minden rezdülése, A stylist, a Sils Maria felhői és a The Runaways – A rocker csajok filmekben, amikért a Hollywood Critics Association 2019-ben megválasztotta az évtized színésznőjének.  Mivel ezek a filmek – a Charlie angyalain kívül – inkább egy szűk rétegnek készültek, és itthon is inkább a művészmozikban láthattuk, világszerte felhördülést váltott ki a színésznőnek adományozott titulus, sokan ugyanis nem ismerték az Alkonyat utáni munkásságát. Stewart azonban nem akart soha senkit meggyőzni arról, milyen tehetséges, mindig is úgy volt vele: „Inkább utáljanak az emberek, mint hogy egyáltalán ne érdekeljem őket.”

Kristen Stewar akkor és most

Nem csak a szerepei, a kisugárzása is sokat változott
(Fotók: Elisabetta A. Villa/Getty Images és Profimedia)

Stewart tényleg különbözik

Habár még csak 31 éves, a közösségi média nem az ő világa. Így nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

„Tudom, hogy nevetségesen hangzik és teljesen nyilvánvaló; mindenki ezt mondja, és úgy beszélek, mint egy idősebb ember, de sokkal menőbb dolgokat is csinálhatunk. Annyira időrabló.”

A Chanel divatbemutatóin gyakran megfordul, az öltözködés nem különösebben mozgatja, Hollywoodban az ő neve egészen biztosan nem szerepel a legjobban öltözött sztárok között. Persze, erre vannak a stylistok, akik az eseményekre vagány, punk stílusban öltöztetik fel, a hétköznapokra pedig maradnak az egészen egyszerű, bő farmer-póló szettek.

Kristen Stewart stílusa
Megnézem
Összes kép (8)

A színésznő néhány éve coming outolt, az LMBTQ közösség szószólója lett, sokáig egy párt alkotott Stella Maxwell szupermodellel. 2020-ban a Karácsonyi meglepi című filmnek is elvállalta a főszerepét, amiben egy leszbikus pár egyik tagját alakította. A szerep kapcsán visszaemlékezett a saját megéléseire:

„Fiatalabb koromban jobban éreztem a nyomást, amikor mindenki egy címkét várt el tőlem saját magamról. Minden nap úgy mentem el otthonról, hogy lefotóztak, miközben kifejeztem a barátnőm iránt érzett szeretetem, de egyáltalán nem akartam erről beszélni. Hatalmas volt rajtam a teher, de nem a közösség felől. Személyes sértésnek vettem a rólam készült képeket. Most viszont imádom! Szeretem, hogy bármi, amit könnyedséggel csinálok, eljut valakihez, aki még küszködik, és inspirálja. Ez nagyon menő! Amikor látok egy gyereket, aki úgy érzi saját magát, ahogy nem tehette volna, mikor én nőttem fel, felugrom a levegőbe örömömben.”

A Dianát alakító színésznő új filmje, a Spencer már egy egészen más Stewartot mutat be: már sehol nincs az Alkonyat-sorozat félszeg, gyámoltalan, önbizalomhiányos tinije. A színésznő külső átalakulása egészen zseniális , és az előzetes alapján egy kivételesen jó filmre számíthatunk novemberben.

Tudj meg még többet a sztárok életéről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top