nlc.hu
Baba
Egypetéjű hármasikrek születtek

200 millióból egyszer születnek ilyen gyerekek

Amikor a házaspár megtudta, hogy hármasikreket várnak, szinte sokkot kaptak.

A brit Alex és Amy Lindsay örömmel készültek harmadik közös babájuk érkezésére. A 12. heti vizsgálaton azonban kideült, nem egy, hanem három fővel bővül a család.  A házaspárnak már vagy két idősebb gyermeke, a négyéves Elijah és a kétéves Sion. Valósággal sokkot kaptak, amikor megpillantották az ikreket az ultrahangon, de még a szonográfus is meglepetten meredt a képrnyőre.

„Először megijedtünk, mert azt hittük, hogy valami bajt észlelt az egyik babánál, de kiderült, hogy van egy másik is” – mesélte Amy. – „Azon gondolkodtam, hogy csak két karom van, hogyan fogom tartani és etetni őket?”

A férj elárulta, először valóban kissé megrémültek a hír hallatán, hozzátette azonban, hogy keresztény család lévén Isten ajándékaként élik meg a hármasikrek érkezését.

Hármasikrek

(Fotó: Getty Images)

Amy július 9-én szülte meg három fiát a sunderlandi kórházban. A kisfiúkat Abelnek, Ashernek és Azariah-nak nevezték el. Mivel egypetéjű ikrek, nagyon különlegesek, mivel az egypetéjű hármasikrek születésének esélye 1:60 ezerhez és 1:200 millióhoz között van.

„A legnagyobb kihívás etetéskor, amikor három baba van, hogy mind egyszerre szeretnének etetni, de nagyon megnyugodott babák” – mondta az anya.

A família szerencsés, hiszen egy négy hálószobás családi házban élnek, de így is át kellett rendezniük kissé az otthonukat, hogy mind elférjenek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top