nlc.hu
Baba

Másodjára is ikrei születtek egy amerikai nőnek

Ikerszülés után alig egy évvel ismét duplázott egy amerikai anyuka

Mindezt úgy, hogy sosem fordult elő ikerterhesség a családjukban.
Iker babák

Britney Alba elképesztően meglepődött, amikor kiderült, hogy férjével, Frankie-vel ikreket várnak, ugyanis egyikőjük családjában sem fordult korábban elő az ikerterhesség. Arra azonban nem számítottak, hogy alig egy évvel azután, hogy a picik megszülettek, újra gyermekáldás elé néznek, pláne nem sejtették, hogy ezúttal is ketten szeretnének világra jönni. 

Egymillió év alatt soha nem gondoltam volna, hogy ikreim lesznek, még kevésbé, hogy egy második sorozatom” – mesélte a Good Morning America-nak. „Nagyon izgatottak voltunk. De ez olyan volt, mintha egyszerre nevetnénk és sírnánk.” 

A család első ikerpárja – Luka és Levi – egypetéjű (MoDi) ikrek voltak, ami azt jelenti, hogy ugyanazon a méhlepényen osztoztak, de külön magzatvízhólyagjuk volt. Ám a második ikerpár – Lydia és Lynlee – monoamniotikus-monokorionikus (MoMo) egypetéjű ikrek, vagyis ugyanazon a méhlepényen és a magzatvizen osztoztak. Ez még az ikerterhességek esetében is nagyon ritka, ráadásul veszélyes is, mert vérellátási problémák adódhatnak az anyaméhben, illetve a köldökzsinór is összegabalyodhat. 

Britney-t 25 hetesen vették fel a kórházba, és több mint 50 napot töltött ott, mielőtt a lányok megszülettek. Ez 2022. októberében történt, de csak decemberben engedték őket haza az orvosok. 

És hogy milyen most az életük? „Nostop, gyors tempójú, de szeretjük” – mesélte, és azt is hozzátette, a fiúk imádják a lányokat. Ráadásul áldottnak érzik magukat, még akkor is, ha sokszor nehéz az életüket menedzselni ennyi aprósággal. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top