nlc.hu
Szabadidő

Imádják a síelő jamaicai DJ-t a téli olimpián

Imádja a világ a jamaicai DJ-t, aki alig tudott lesíelni a hegyről a téli olimpián

Egy hobbisíző tempójában kecmergett le a hegyről a jamaicai DJ a téli olimpián.

A pekingi téli olimpia egyik közönségkedvence lett az a jamaicai síző, aki egy átlagos hobbisíző képességeivel teljesítette a távot férfi óriás-műlesiklásban. A 38 éves sportoló több mint egy perccel maradt le az első helyezettől.

 

Benjamin Alexander hat évvel ezelőtt próbálta ki a síelést, amikor Kanadában dolgozott mint DJ. Miután a 2018-as pjongcsangi téli olimpián nézőként vett részt, elhatározta, hogy kvalifikálni fogja magát a téli olimpiára. Több edzője is volt, egyikük, az amerikai Gordon Gray egyszer azt mondta neki, hogy borzalmas a technikája, „a legrosszabb, amit valaha láttam”.

Ám ez nem tántorította el a Alexandert, első versenyén 2020-ban indult. Az olimpiai kvótát az idén januárban Liechtensteinben megrendezett, a Zöld-foki Köztársaság nemzeti síbajnokságán elért hetedik helyezéssel szerezte meg.

Imádja a világ a jamaicai DJ-t, aki síelésben indult a téli olimpián

Hat évvel ezelőtt próbálta ki a síelést a jamaicai Benjamin Alexander, 2022. február 13-án pedig már a pekingi téli olimpián indult férfi óriás-műlesiklásban (Fotó: Joe KLAMAR / AFP)

Bár sokan nem tartják sem viccesnek, sem motiválónak Alexander indulását – többek között az Eurosport kommentátora sem a közvetítésben –, a jamaicai síző azt reméli, hogy történetével örömet szerezhet és inspirációt adhat másoknak.

Hasonló volt az előző téli olimpián az anyai ágról magyar származású Swaney Elizabeth szereplése. A 33 éves versenyző úgy teljesítette a síakrobatika félcső számát, hogy egyetlen trükköt, ugrást vagy forgást sem mutatott be, a pálya vége felé már lendülete is alig volt.

(The Guardian)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top