nlc.hu
Szabadidő

High-tech ágyak a pekingi téli olimpián

Kartonágyak helyett high-tech fekhelyek várják a téli olimpián a sportolókat

Számos funkciója van a távirányítóval vezérelhető high-tech ágynak a pekingi téli olimpia sportolói szállásain.

A tokiói nyári olimpia előtt emlékezetes hír volt, hogy a sportolók szobáiba újrahasznosított kartonpapírból készült ágyakat tettek. Egyesek szerint azért, hogy hancúrozás helyett az olimpiára koncentráljanak, és tartsák a szociális távolságot.

Pekingben egészen más fekhelyek várják a téli olimpia résztvevőit, kartonágy helyett high-tech ágyak kerültek a szobákba.

High-tech ágyak várják a téli olimpián a sportolókat

Egy sportoló high-tech ággyal felszerelt szobája az olimpiai faluban a pekingi téli olimpia előtt (Fotó: Emmanuel Wong/Getty Images)

Az amerikai szánkós, Summer Britcher a TikTokon mutatta meg a mindenféle extrával felszerelt ágyat:

Az ágyat távirányítóval lehet vezérelni, számos funkciója van, köztük egy zéró gravitációnak nevezett üzemmód. Ez csökkenti az izmokra és ízületekre nehezedő nyomást, és segít a test teljes ellazulásában.

Az ágyakat az újságírók is kipróbálhatják, ugyanis alvókabinokat állítottak fel az olimpia területén. Ezekben ugyanaz a high-tech ágy található, mint az olimpikonok szobáiban, de legfeljebb egy óráig lehet szundikálni bennük.

(Gizmodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top