nlc.hu
Család
Nekimentek a férfinak, mert nem adta át a helyét egy kisgyerekes anyukának a repülőn

„Nem az én hibám, hogy nem gondolkodott előre” – nekimentek a férfinak, mert nem adta át a helyét egy kisgyerekes anyukának a repülőn

A férfi többek szerint igazi seggfejként viselkedett, pedig mint mondja, még felárat is fizetett a helyéért.

Egyáltalán nem volt könnyű helyzetben az a férfi, aki a közelmúltban egy 10 órás repülőút előtt keveredett konfliktusba egyik utastársával; történetesen egy kisgyerekes anyukával. Mint az a Redditre töltött posztjából kiderült, a férfi és a felesége már jó előre megváltotta a repülőjegyeket az útra: „Mivel egy meglehetősen hosszú, tíz órás útról volt szó Európából Ázsiába, és mindketten elég magasak vagyunk, ezért olyan helyeket választottunk, amihez extra lábtér is tartozik. Aki repült már életében, az pontosan tudja, hogy ezekért a kényelmesebb helyekért felárat kell fizetni.”

Mint kiderült, a pár mellett lévő, harmadik ülést egy kisgyerekes anyuka foglalta le magának, akinek már az utazás megkezdése előtt kérése is volt az újdonsült szomszédaihoz. „»Lehetek olyan szemtelen, hogy megkérjem, cseréljen helyet a férjemmel?« – még le se ültem, mikor a nő, kezében az egyéves forma gyerekével, megtalált a kéréssel. Mikor megkérdeztem tőle, melyik helyről lenne szó, a hátam mögötti ülésre mutatott, a második sorban.”

Te mit csináltál volna a férfi helyében?

A kisgyerekes nő hiába kért szívességet a mellette utazó férfitől (A kép illusztráció. A kép forrása: GettyImages)

A posztoló azt mondja, hosszas mérlegelés után végül úgy döntött, habár szeretne segíteni az anyukának, nem cseréli el a helyét – amiért ráadásul extra pénzt fizetett – egy lényegesen kényelmetlenebb ülésre. Hozzátette, bár a nő morgolódott azon, hogy a férje így majd nem tud segíteni a babával, látszólag megbékélt a helyzettel. „Nem sokkal később azonban az egyik utaskísérő lépett oda mellém azzal, hogy cseréljek helyet a férjjel. Egy igencsak kínos beszélgetés kerekedett a dologból, amiben el kellett ismételnem, hogy oka volt annak, hogy ezt a helyet foglaltam le, amiért ráadásul még külön fizettem is, így nem szándékozom elcserélni azt.”

A férfi elmondása szerint a nő nem hagyta ennyiben a dolgot: gyilkos pillantásokat vetett rá és a feleségére is, a férjének hangosan becsmérelte őket. A reménytelennek tűnő helyzetet végül az utaskísérők mentették meg, akik – miután szabaddá tettek két extra lábteres helyet a gép egy másik részében -, elültették őket az anyuka mellől. „Utána még sokáig hallottuk, ahogy mondja a magáét rólunk a férjének” – írta a Redditre töltött posztjában a férfi, aki nem érti, a történtek után miért ő lett a helyzetben az igazi „seggfejnek” bélyegezve, akinek át kellett volna adnia a helyét, hogy a család együtt lehessen. „Őszintén megvallom, egy kicsit sem érzem úgy, hogy az én hibám lenne az, hogy ő nem gondolkodott előre” – zárta bejegyzését.

Te mit gondolsz, tényleg át kellett volna adnia a helyét, vagy jól döntött, amikor nemet mondott a kérésre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top