A Habcsókrolád nagyon mutatós desszert, ráadásul könnyű elkészíteni. Amikor pedig esszük, szinte olvad a szánkban. Ezt a habos álomdesszertet csak ajánlani tudjuk karácsonyra. Az pedig csak még egy ok az elkészítésére, ha felhalmozódtak otthon a tojásfehérjék a nagy, ünnepi sütés-főzésben.
Verjünk habbá 5 tojásfehérjét, majd adjunk hozzá apránként 275 gramm kristálycukrot. Addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. A habcsókmasszához adjunk egy maréknyi durvára vágott diót.
Simítsuk sütőpapírral kibélelt tepsibe a habcsókmasszát és szórjuk meg mandulával a tetejét.
Süssük 180 fokon körülbelül 8 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, majd tekerjük le 140 fokra és süssük tovább 10 percig.
Borítsuk ki a tepsiből egy tiszta sütőpapírra, és vegyük le az aljáról azt a sütőpapírt, amit eddig a tepsiben használtunk. Amíg kihűl a habcsók, készítsük el a tölteléket.
Verjünk fel 300 ml tejszínt habbá és adjunk hozzá egy kis narancslikőrt. Simítsuk rá a kihűlt habcsókra, szórjunk a tetejére gyümölcsöt (például: málnát, áfonyát, apróra vágott őszibarack-, vagy sárgabarackbefőttet, vagy akár ringlót, epret) és reszelt fehér csokit, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel roláddá. A tetejét is díszíthetjük gyümölcsökkel.
Tegyük 30 percre a hűtőbe.
Tálalás előtt szitáljunk rá porcukrot.