nlc.hu
Sztárok
Ázsia Expressz: Minden, amit tudnod kell Kucsera Gáborról

Mindent felülírt az Ázsia Expressz Kucsera Gábor életében

Asztalos munkából él és táboroztat, de ezt most egy ideig szüneteltetnie kell, amíg Mexikóban forgatja az Ázsiai Expressz dél-amerikai különkiadását.

Kucsera Gábort kajakozóként ismerte meg az ország még 2005-ben, mikor először aranyérmet szerzett a kajak-kenu világbajnokságon. 10 éven át sorra hódította meg a különböző versenyeket, 2008-ban a pekingi olimpiára is kijutott, ahol Kammerer Zoltánnal két számban is negyedik helyezettek lettek. Azonban a 2015-ös a világbajnoki válogatóverseny jelentette a sportkarrierje végét: a versenyt ugyan megnyerte, de doppingtesztet végeztek rajta, ami kokainfogyasztást mutatott ki. Ennek eredményeképpen két évre eltiltották a sporttól, de soha nem is tért vissza; pályát váltott és sokkal többet láthatjuk tévéműsorokban is.

Kucsera Gábor 2007-ben

Kucsera Gábor 2007-ben (Foto Central/Hortolányi Anikó)

Találkozhattunk vele A nagy duettben, ahol Dér Henivel a negyedik helyig énekelték magukat, a Farm VIP első évadában, 2016 és 2017 között pedig a – most már hamarosan volt – feleségével, Tápai Szabinával az Édes élet című reality szereplői voltak. Kapcsolatuk éveken át témát biztosított a bulvárlapoknak, ez pedig nyilván megviselt minden érintettet – így a vélhetőleg a gyerekeit is. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy „ha Beni iskolás lesz, akkor megszűnik a folyamatos szereplés és ehhez tartjuk is magunkat. Az emberek számára sokszor összefolyik a közösségi média és a valóság, pedig a legtöbben nem az igazi énjüket mutatják, ebben pedig én nem szeretnék részt venni semmilyen szinten. (…) A magánéletem pedig csak rám és a Szabinára, valamint a szűk családi körre tartozik, nem akarunk kifelé élni.” Ezt Kucsera az nlc-nek adott tavaly augusztusi interjújában nyilatkozta, ahol azt is elmondta, hogy a tévéműsorokat is jegelné egy darabig.

„Azt nem mondom, hogy soha többet, mert lehet, hogy kapok egy olyan felkérést, amit kipróbálnék, de egyébként nem erre alapozok”

 

 – mondta, és úgy tűnik, hogy ez a számára izgalmas felkérés most, az Ázsiai Expresszel jött el. A műsorban az egykori Nagy Ő és szintén kajakos Tóth Dáviddal együtt barangolják be majd Mexikót (merthogy az új évad alcíme a „Felfedezzük Amerikát!” lesz). Március végén  már útra keltek a valóságshow versenyzői, Kucsera Gábornak viszont egészen szerencsétlenül alakult az első nap. „Mikor a bőröndöd Hollandiában marad, és 13 óra után szívsz még egy jó nagyot”osztotta meg az Instagram sztorijában a peches kezdést.

Kucsera Gábor

Fotó: Trenka Attila

Reméljük, ennél már csak jobb élmény lesz a műsor a sportoló számára, és bebizonyosodik, hogy megérte itthon hagyni néhány hétre az asztaloskodást meg a táboroztatást – ezek ugyanis óriási szenvedélyévé váltak. A teljesen kütyümentes tábor első turnusában 15 gyerek látogatott el a KucsiTanyára, akik „nagyon jól érezték magukat és a tábor végén alig akartak hazamenni. A második-harmadik napon már eszükbe sem jutott a telefon, én kértem őket, hogy azért hívják fel a szüleiket, hogy minden rendben van.” Emellé találta ki az apa-fia tábort is, melyre a saját apjával, illetve a gyerekeivel való kapcsolata adta az ötletet. És ha ez nem lenne elég meglepő, Kucsera Gábornak saját asztalosműhelye is van, amit hónapokon át még a családja előtt is titkolt. Be akarta bizonyítani – önmagának is –, hogy képes a komfortzónáján kívül is érvényesülni.

„Mindig bennem volt, hogy szeretnék ilyesmivel foglalkozni, néztem a szakemberek munkáit, de nem értettem hozzá. Sok volt a hullámvölgy eleinte, előfordult, hogy a feladás szélére kerültem, de megráztam magam, és folytattam”

 

 – mesélte az nlc-nek, és azt is megosztotta velünk, hogy olyannyira rátalált az útjára, hogy még inkább elmélyítené a tudását, ezért tavaly még az asztalos iskolába is beiratkozott. Az Ázsiai Expressz kedvéért még ezt a kétéves képzést is parkolópályára tette, így szurkolunk neki, hogy jól teljesítsenek Dáviddal a műsorban, hogy újult erővel vehesse fel a számtalan fonalat, amit Mexikóba indulás előtt leejtett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top