nlc.hu
Család
Agydaganatot diagnosztizáltak az apánál, miközben kislánya leukémiával küzdött

„A rák kétszer is lecsapott a családunkra” – Agydaganatot diagnosztizáltak az apánál, miközben kislánya leukémiával küzdött

Mindenki azt várta, hogy a gyerek felépüljön a leukémiából, amikor egy újabb szörnyű csapás érte a családot, az apánál is rákot mutattak ki.

Belegondolni is szörnyű, min mehet most keresztül a brit Brown család: az édesapánál agydaganatot diagnosztizáltak, miközben a kislánya leukémiával küzdött.

A most 5 éves Mabel rákkezelése 2022 augusztusában ért véget, ám amikor eljött a terápia utolsó napja, édesapja, a 46 éves Richard Brown ugyanannak a kórháznak az egy szobájában feküdt, ahol egy ideje már őt is rákkal kezelték – írja a Mirror.

A Dorkingban élő kétgyermekes apánál csupán néhány hónappal korábban, 2022 májusában diagnosztizáltak glioblasztóma nevű agresszív agydaganatot, amelyet az egyik leghalálosabb daganattípusként ismernek, és átlagosan 18 hónapos várható élettartammal jár.

Családi fotó a négytagú Brown családról

Richard, a két kislány, Evie és Mabel, valamint a felesége, Holly (Fotó: JustGiving/Holly Brown)

A betegséget a férfi egy rohama után mutatta ki az MRI, majd a diagnózist követően éber koponyaműtétet hajtottak végre rajta, eltávolították a koponyája egy részét. Az operáció közben beszélnie kellett az orvosokhoz, hogy így csökkentsék annak kockázatát, hogy agya egészséges területei megsérüljenek. 

Az egész világunk ismét a feje tetejére állt. Az, hogy a rák kétszer is lecsapott a családunkra, pusztító és ijesztő volt

– mondta Richard felesége, a 43 éves Holly.

Kislányuk csupán két és féléves volt, amikor leukémiát diagnosztizáltak nála, és a gyereknek több mint két évig tartó kimerítő kezelést kellett elviselnie. De szerencsére Mabel meggyógyult, és már iskolába jár.

A család a kislány kezelése utáni nyárra tervezte az ünneplést, de az egyik rákos betegségből a másikba zuhantak. Richard kimerítette az államilag finanszírozott egészségügyi kezelési lehetőségeket, de a daganat tovább nőtt. Az orvosok már palliatív ellátásról beszéltek, és azt mondták neki, hogy élje az életét, hozza ki belőle a lehető legtöbbet, akármennyi ideje is van hátra.

A férfi azonban nem nyugodott bele a halálos ítéletébe, és tavaly novemberben megkezdett egy modern immunterápiás kezelést Németországban. Nyolc héttel később a család elképesztő hírt kapott: a daganat kisebb lett. Ez felülmúlta az angliai orvosok minden várakozását.

Richardnak azonban havonta egyszer külföldre kell utaznia a kezelés miatt, ami sok pénzbe kerül. A család adománygyűjtésbe kezdett, mert az immunterápia, a vényköteles gyógyszerek, az étrend-kiegészítők és az utazási költségek havonta 9 ezer fontba (3,8 millió forint) kerülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top