nlc.hu
Gasztro
Trükk sajtszeleteléshez

Ha így csinálod, mérnöki pontossággal vághatsz egyforma sajtszeleteket

Hogy jól mutasson a sajttál vagy szuperül sikerüljön a rántott sajt, fontos, hogy a szeletekt ne ahogy esik, úgy puffan módra vágd fel.
Sajttál

A sajtszeletelés nem tartozik a legkedveltebb konyhai műveletek közé, főleg akkor, ha még arra is ügyelni kell, hogy a darabok lehetőleg egyforma vastagságúak legyenek és közben még a kezedet sem kellene elvágni.

Ha a kés mellé ragadsz egy villát is, egyetlen mozdulattal leegyszerűsítheted a procedúrát, és a végeredmény olyan szuper lesz, hogy tátva marad a szád! Szeleteld így a sajtot, és nem kell többé pironkodnod sajttál-készítés után, vagy azon izgulnod, hogy egyformán átsülnek-e a rántott sajt szeletek (mert ha nem egyformák, a vékonyabbak megéghetnek, a vastagabbaknak pedig nyers maradhat a közepe).

Nyitókép: Getty Images – Elena Katkova

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top