nlc.hu
Család
Csecsemőként elhagyták 57 év után talált rá a családjára

Csecsemőként egy telefonfülkében hagyták 1966-ban, most rátalált a családjára

A DNS-vizsgálatnak köszönhetően a most 57 éves férfi végre megtudta, kik voltak a biológiai szülei, és anyjának milyen nehéz sorsa volt.
Egy idős férfi ölel egy idősebb nőt

Két nappal karácsony előtt, 1966. december 23-án egy magára hagyott csecsemőt találtak az angliai Lambeth egyik telefonfülkéjében. Semmi nem volt mellette, ami alapján azonosítani lehetett volna, így örökbefogadó szülőkhöz került, akik két saját gyerekükkel együtt szeretetben nevelték fel Wimbledonban.

Chris Mason ma már 57 éves, megházasodott, feleségével négy gyerekük született, akik már felnőttek. Hatéves kora óta tudta, hogy örökbe fogadták, ezért életének meghatározó része volt, hogy fény derítsen a múltjára, és felkutassa az édesanyját. Elszántsága nem lankadt, de nem sok eredménnyel járt a keresés.

Egészen addig, amíg jelentkezett az ITV tévécsatorna Rég elveszett család: Nyom nélkül született (Long Lost Family: Born Without A Trace) című műsorába, és alávetette magát egy DNS-tesztnek. Ez meghozta az áttörést:

kiderült, hogy Chris néhai szülőanyja, Elizabeth egy ír nő volt, aki férjhez ment egy amerikai repülőshöz, és Maine-be költözött.

Chris biológiai apja, az olasz származású Dominic 79 éves, és Floridában üzletemberként dolgozik. Bár az idős férfinek fogalma sem volt fia létezéséről, találkozott Chrisszel az Egyesült Államokban.

Sajnos azonban Chris már nem találkozhatott a biológiai anyjával: az ír származású Elizabeth 2008-ban meghalt. Egy bántalmazó házasságban rekedt, alkoholista lett, és 69 évesen elhunyt.

Kiderült, hogy Elizabeth egy időre kilépett a házasságából, és Chris a Dominickal való rövid kapcsolata alatt fogant. Miután Elizabeth kibékült a férfjével, a férfi elzavarta őt és a gyerekeket, amikor megtudta, hogy a nő terhes. Angliába menekültek, ahol Elizabeth megszülte a gyermekét, majd visszatértek az Egyesült Államokba a férjéhez.

A családja felkutatásának köszönhetően Chris találkozhatott féltestvéreivel, Marie-val és Bobbyval is.

Érzelmileg nagyon megterhelő volt szembesülni a múltjával, de Chris nem neheztel az édesanyjára amiatt, hogy annak idején elhagyta. „Az 1960-as években más idők jártak. Biztosan félt. Az egyetlen út az, ami előre visz, nem ítélkezhetünk amiatt, hogy min mennek keresztül az emberek.”

Korábban írtunk egy dél-koreai származású amerikai nőről, aki 44 éven keresztül kutatott a családja után, míg végre megtalálta a szeretteit.

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top