nlc.hu
Trend
Őszi körömápolás

Ez az ideális körömhossz és körömforma őszre

Így lehetnek szépek, ápoltak és egészségesek a körmeid ősszel és télen is.

Ahogy az időjárás hidegebbre, szelesebbre fordul, úgy a körmeink egészségének állapota is romlani kezd, télre pedig törékennyé, puhává válhatnak. Nagyon fontos tehát a megelőzés, az időben elkezdett ápolás. Szálkai Hajnalka, a NAILSPA tulajdonosa az őszi-téli körömápoláshoz ad hasznos tanácsokat és elmondja azt is, milyen körömhosszt és körömformát a legideálisabb viselni ebben a szezonban.

Egészséges, természetes körmök

Fotó: NAILSPA / Szálkai Hajnalka

Fontos a megelőzés

Bármilyen konyhai, fürdőszobai vegyszer használatánál viseljünk gumikesztyűt! Ezek a kémiai anyagok és az áztatás ugyanis nem csak kiszárítják és elvékonyítják a körmöket, de töredezetté is teszik azokat. A nedvesség hatására ugyanis a körömágy megnagyobbodik, száradás után pedig összemegy, ennek hatására a köröm könnyedén letörhet vagy akár be is szakadhat.

Őszi kertrendezésnél cérnakesztyűt célszerű viselni, ezzel is védve a kezünket és a körmeinket.

Használjunk aceton és formaldehidmentes készítményeket!

A változatos, tápanyag- és vitamindús étrend a körmök egészségének megőrzéséhez is elengedhetetlen. A magnézium, a vas, az antioxidánsok, kollagén és az A- és B-vitamin nagyban hozzájárul a körmünk, bőrünk egészségesen és erősen tartásához.

Körömhossz és körömforma

Minél hosszabb egy köröm, annál nagyobb igénybevételnek van kitéve és sokkal törékenyebb lesz, ezért ideális az őszi időszaktól rövidebb körmöket hordani, ami a téli, kesztyűs időszakban praktikus okokból is fontos, hiszen a nagyon hosszú körmök nem férnek bele kényelmesen a kesztyűbe. A körömhossz rövidítése vágással történjen, majd pedig finom reszelővel formázzuk a körmünket, és semmiképpen ne rágjuk, ez nem csak esztétikailag nem ajánlott, de egészségünkre nézve is veszélyes, mert beszakadhat, ami aztán akár el is fertőződhet – figyelmeztetett a szakértő.

A nagyon kocka vagy hosszú körmök viselése nagyobb figyelmet igényel, ezért sokkal kevesebben tudnak az ilyen körmökkel létezni. Fontos, hogy egy szép, ápolt, egészséges köröm sokkal szebb, mint egy töredezett, nem egységes körömhossz. A formaválasztásnál a lekerekített forma sokkal tartósabb, mivel a köröm sarkai így nincsenek kitéve a mindennapi igénybevételnek. A szakember tanácsa: válassz inkább természetes körömívű vagy a lekerekített kocka formát, rövid változatban!

Körömápolás

Fotó: Getty Images

Mindennapi ápolás

A köröm egészségének megőrzése érdekében használj körömágyápoló olajat, ami a kutikulát és a köröm körülötti bőrt hidratálja, és tökéletes a száraz körömágyra. A jól megválasztott, gazdag hatóanyagtartalommal rendelkező körömágyápoló olaj nem csak a körömágy bőrét ápolja, hanem a körmöt is, mivel mélyen hidratál és speciális formulájának köszönhetően képes behatolni a köröm keratinrétegébe is. A köröm puhításával, a sejtek közötti hézagok víz helyett olajjal való kitöltésével a köröm rugalmasabbá válik és nem törik olyan könnyen. Használj minden este körömágyápoló olajat, a megfelelő hatásért dolgozd be alaposan a teljes körömbe, a kutikulába és a környező bőrbe!

A körömerősítő lakkokból ma már széles a kínálat, ezért érdemes a problémának megfelelő erősítő lakkot választani. A körmünk lehet lemezesen töredező, vagy vékony, puha, esetleg hámló, de mindegyik problémára léteznek már megfelelő hatóanyagokat tartalmazó körömerősítő lakkok. Fontos tudni, hogy ezeket kúraszerűen kell használni, hetente 2 alkalommal és 2 rétegben. Ami nagyon lényeges, hogy mindig távolítsd el az előző lakkréteget, moss kezet, picit bufferezd fel a körmödet, és ha lemezesen töredezik, akkor távolítsd el a felvált körömlemezeket is, majd ezután lakkozd 2 rétegben. Ez a kúra kb. 1 hónap után már szemmel látható javulást hoz a körmeidnek. Ezeken kívül olyan speciális körömerősítő lakkokkal is találkozhatsz, amik kimondottan a géllakkozás utáni vékony, töredező körmökre lettek kifejlesztve és 3 lépésben fejtik ki hatásukat.  

Egészséges, természetes hatású körmök
Megnézem
Összes kép (5)

Trendi a természetes 

A meztelen – más néven láthatatlan – manikűr egész évben divatos és mindenhez illik, mivel letisztult, elegáns és visszafogott. Ennek a trendnek a lényege, hogy minél természetesebb hatást érjünk el az egészséges körmökön. Sokan csak egy áttetsző körömlakkot használnak, de mint minden stílusnak,  ennek is vannak színei. Ilyenek például a púderes, halvány rózsaszínes és a bézs tónusú vagy a milky white (áttetsző fehéres) lakkok. Ha kis extrára vágysz, próbáld ki a Hailey Bieber letisztult, könnyed manikűrjét, ahol a végén csak egy kis csillogással dobták fel a natúr körmöket. Ezzel a technikával látványos, ám összességében véve letisztult, natúr végeredményt érsz el. Előnye ezeknek a lakkozásoknak, hogy nem lehet elrontani, így bátran kísérletezhetsz a színekkel.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top