nlc.hu
Aktuális
Öt forintért adná a praxisát a nyugdíjba vonuló házi gyermekorvos

Öt forintért adná a praxisát a nyugdíjba vonuló gyermekorvos, de így sem kell senkinek

Jelképes összegért keresi utódját a 75 éves házi gyermekorvos, de hónapok óta nem talál jelentkezőt.

Garda Károly gyermekorvos 50 éve praktizál, és több mint 30 éve látja el a Vas vármegyei Véphez tartozó nagyjából 1500 gyereket. Augusztusban nyugdíjba megy, de senki nincs, aki átvenné a praxisát – számolt be az RTL Híradó.

A 75 éves gyerekorvos február óta keresi az utódját, jelképes öt forintért adná át a felújított rendelőt és az ahhoz tartozó feladatokat, de még így sem jelentkezett senki – pedig az önkormányzat még szolgálati lakást is biztosítana.

Egy házi gyerekorvos receptet ír, háttérben egy gyerek, akit az édesanyja tart az ölében

Egyre kevesebb a házi gyermekorvos. A kép illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az orvosi kamara háziorvosi szervezetének vezetője szerint nem egyedi a probléma, évről évre csökken a betöltött háziorvosi praxisok száma, a legnagyobb baj a gyermekorvosi területen van, ott szinte senki nem talál utódot maga helyett.

Egy év alatt, idén májusra csaknem 180-nal, 895-re nőtt az üres praxisok száma. A fiatal orvosok inkább kórházakban vállalnak munkát, ahol magasabb fizetést kapnak, és nem kell magukra vállalniuk egy teljes háziorvosi körzet terheit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top