nlc.hu
Aktuális

Főispánok ellenőrzik a háziorvosi rendelőket

Főispánok ellenőrzik a háziorvosi rendelőket

Nemcsak leltároznak, hanem megvizsgálják a háziorvosi praxisok szakmai feltételeit.
Háziorvos

Szeptember 5-től ellenőrzik a háziorvosi, a házi gyermekorvosi és a vegyes praxisokban ellátást végző egészségügyi szolgáltatókat – erősítette meg a Telexnek a Népszava értesülését a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Az ellenőrzéseket a főispánok (korábbi nevükön: kormánymegbízottak) végzik, erre Pintér Sándor belügyminiszter utasította őket. Az NNK tájékoztatása szerint „az ellenőrzés tárgya a szakmai minimumfeltételek rendelkezésre állásának vizsgálata – azaz nem szimpla leltározás történik”.

Ez azt jelenti, hogy átnézik a háziorvosi rendelők működtetéséhez szükséges szerződéseket és engedélyeket, az ellátóhelyek felszereltségét, a veszélyes hulladékok megfelelő tárolását és elszállítását, az ott dolgozók szakmai végzettségéről szóló igazolásokat, valamint egészségügyi alkalmassági vizsgálataikról igazoló dokumentumokat, továbbá a kötelező védőoltásaikat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top