nlc.hu
Életmód
Kutyája mentette meg a 81 éves nő életét

Kutyája mentette meg a 81 éves nő életét

Miután az idős asszony stroke-ot kapott, a kutya hívta fel a figyelmet rá, hogy valami baj van.
Kutyája mentette meg a 81 éves nő életét

A 81 éves alabamai nő, Retha Cobb azt mondja, ma már egészen biztosan nem élne, ha nincs a kutyája, Kismet Litze. A WTVY-nak nyilatkozó nő elárulta, nem sokkal korábban elesett a házuk előtt. Az idős asszonyt megvizsgálták ugyan, de nem találták jelét fejsérülésnek, így nem sokkal később haza is engedték. Múlt héten aztán erős fejfájásra kezdett panaszkodni.

Mivel az idős nő férje épp a másik szobában volt, nem tűnt fel neki, hogy a felesége hirtelen elveszítette az eszméletét. Az asszony lhasa apso fajtájú kiskutyájának, Kismet Litzének viszont feltűnt a változás és eszeveszett módon ugatni kezdett. „Még szerencse, hogy így történt, mert így ránéztem Rethára, és mikor feltűnt, hogy nincs magánál, azonnal hívtam az orvost” – ezt már Retha férje, Jerry mesélte a WTVY-nek.

Cobbnál megállapították, hogy a korábbi esés következtében vérrög alakult ki az agyában amit sürgősséggel meg is operáltak. „Azt mondják, ha nem kapott volna időben orvosi ellátást, nem élte volna túl” – tette hozzá a férj, aki elmondta azt is, feleségére hosszú kórházi rehabilitáció vár még. „Az egész család hálás Kismet Litzének, akit nagyon megvisel, hogy imádott gazdája most kórházban van. Nem eszik, alig-alig hajlandó sétálni. Egyértelmű, hogy különleges kötelék van kettejük között és nagyon várja őt haza.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top