nlc.hu
Sztárok
Görbe Nóra napjainkban

Így él ma mindenki kedvenc Lindája, Görbe Nóra

A 68 éves színésznő ma már nem akar minden áron képernyőn és címlapokon szerepelni, nyugdíjas éveit pedig külföldön képzeli el.

Idén éppen 40 éve annak, hogy a Magyar Televízió vetíteni kezdte a Linda sorozatot, mely országos hírnevet és népszerűséget hozott a címszerepet alakító, akkor 28 éves  Görbe Nórának. A bűnügyi filmvígjáték-sorozat 1990-ig három évad készült. Bár a színésznő számos színházi szerepben, illetve tévé- és játékfilmben is látható volt pályafutása során, azonban sokan a mai napig is Veszprémi Linda karakterével azonosítják. 

Görbe Nóra

Görbe Nóra egykor (Fotó: Fotocentral/Oláh Csaba)

„Mai szemmel nézve Linda volt az első influenszer, csak nem szempillát vagy műkörmöt, hanem életmódot hirdetett, és önmaga testesítette meg a produktumot. Gát György alkotta meg ezt a világot, engem pedig feltett a piramis tetejére, és ennek meg kellett felelni”– nyilatkozta a hot! magazinnak  néhány hónapja. Ugyanitt elmondta: ma már nem feltétlenül érzi a késztetést, hogy minden áron képernyőn vagy címlapokon szerepeljen, inkább csak színvonalas felkéréseket vállalna el.

Első férje Gát György rendező volt, akitől két gyermeke született, Anna és Márton. Második házastársa, Dr. Ormos Péter 2016-ban hunyt el, elvesztését a színésznő pedig rendkívül nehezen dolgozta fel. Végül Dél-Ázsiában találta meg a lelki békéjét. „Azt kell mondjam, hogy a gyászterápia nagyobb része gyorsan lezajlott Srí Lankán, tehát a probléma lelki része megszűnt. Itt, Indiában pedig megvolt az elengedés is. Hajnalban, a tengerparton volt egy szertartás, amelyen többen vettünk részt. Elengedtük az elhunyt hozzátartozóinkat, tulajdonképpen a tenger hullámai viszik őket tovább. Ennek természetesen csak jelképes jelentősége van, de nagyon megható pillanat volt” – idézte fel 2020-ban, a Blikknek adott interjújában.  

A színésznő idén tavasszal a hot! magazinban arról beszélt, komolyan gondolkodik azon, hogy nyugdíjas éveiben Srí Lankára költözik.

„Egy hely, ahol nem kell fűteni, nem kell ruha, mert meleg van, nem utolsósorban pedig meg lehet élni a nyugdíjamból. Már csak a tenger zúgását szeretném hallgatni, azt az erőt, ami abból jön. Amikor ott jártam, kimentem reggel, csak ültem, és hallgattam a tenger hangját. Olyan erőt és gondolati békét ad, hogy hihetetlen!” – mondta erről. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top