nlc.hu
Gasztro
Ezt az ételt kívánják az édesanyák a legjobban szülés után

Kiderült, hogy melyik ételt kívánják a legjobban az édesanyák szülés után

A kutatásokból kiderült, hogy melyik ételt kívánják a legjobban az édesanyák szülés után. A felmérések után egy reklámkampány is épült az eredményekre, ami sokaknál kiverte a biztosítékot.

A napokban nagy port kavart az egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánc reklámkampánya, ami miatt leginkább a férfiak fejezték ki nemtetszésüket. A történet hátterében az állt, hogy egy Ausztráliában működő gyorsétterem, a Hungry Jacks közzétett néhány adatot, amit vélhetően egy piackutatás során végeztek. 

A felmérés szerint a nők 39 százaléka szülés után a hamburgert kívánta a legjobban. A gyorsétterem és a Mumsnet által végzett kutatás során 2000 édesanyát kérdeztek meg, válaszaik alapján pedig az is egyértelművé vált, hogy 55 százalékuk nagyon éhesnek érezte magát a szülés után. 

Ezekre az adatokra reflektálva a Burger King egy érzelmekkel telített reklámkampányt indított. A videóban olyan várandós nők szerepelnek, akik éppen a kórházban vajúdnak, de akadtak olyan részek is, amikor a szülés utáni első étkezést örökítették meg. Ezeken a felvételeken az édesanyák miközben a karjaikban tartották az újszülött gyermekeiket, jóízűen elfogyasztottak egy hamburgert is.

Ezek a felvételek azonban vélhetően sokkal nagyobb visszhangot kaptak, mint amire a készítők számítottak. A megosztó reklám nagy felháborodást váltott ki, ugyanis sokak szerint ezek az intim pillanatok voltaképpen az egészségtelen étkezést hirdetik. Az Egyesült Királyságban széles körben elítélték a reklámot, azonban sokan azt állították, hogy a kampányon csak a férfiak akadtak ki. 

A nők többsége támogatta az „Örömcsomagok” névre hallgató kampányt, sőt, még azt is kijelentették, hogy azok, akik már átestek egy szülésen, nagyon is jól ismerik azt a hatalmas éhségérzetet, ami egy új élet világra hozása után tör rájuk. Mások azonban azzal érveltek, hogy felelőtlenségnek tartják azt, hogy az első szülésélményt egészségtelen ételekkel népszerűsítik. A reklám már-már vírusként terjedt az interneten, az édesanyák pedig teljes vállszélességgel kiálltak a kampány mellett. 

„Szerintem minden nő azt ehet, amit akar, miután megszülte a saját gyermekét! Nemcsak egy kitüntetést érdemel, hanem azt is, hogy eldöntse mit eszik a szülés után” – érvelt az egyik édesanya. 

Az elmúlt 9 hónapot jól bírtam, majd leírhatatlan fájdalmakon mentem keresztül, hogy világra hozhassam ezt a csodás lányt. Hadd egyem már meg azt, amit csak akarok

– tette hozzá egy másik édesanya. 

Az esettel kapcsolatban egy szakértő, pontosabban egy kreatív ügynökség alapítója is megszólalt. Elmondása szerint a reklám sokkal inkább a férfiakat háborította fel, ezzel is rámutatva arra, hogy a célközönség pozitív és támogató volt.

Kismama

Ezt az ételt kívánják az édesanyák szülés után (Fotó: Unsplash)

„A Burger King legújabb kampánya az Egyesült Királyságban minden bizonnyal felháborította a célközönséget. Ó, várjunk csak, elnézést a tévedésemért, leginkább azokat háborította fel, akik nem is tartoztak közéjük, vagyis a férfiakat” – mondta  cinikusan a Marketing Beatnek a kreatív ügynökség alapítója, Rodd Chant a Newsnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top