nlc.hu
Életmód
Két éves gyereket ölt meg a saját apja Zákányban

Öngyilkos lett, miután megölte kétéves gyerekét egy somogyi férfi

Túlélte az öngyilkosságot a gyerekgyilkosság feltételezett elkövetője, jelenleg kórházban ápolják.

Október 14-én holtan találtak egy kétéves gyermeket a Somogy megyei Zákány községben. A gyermek apját súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők – írja a Police.hu. A bűnügyi szemle és rendőrség tudomására jutott adatok alapján a 37 éves férfi

öngyilkosságot kísérelt meg miután végezhetett

a kisfiával. Az öngyilkossági kísérletet túlélte, jelenleg kórházban őrzik. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a gyerekgyilkosság miatt emberölés bűntett elkövetésének gyanújával indított eljárást.

Öngyilkos lett, miután megölte kétéves gyerekét egy somogyi férfi

Magyarországon rendszeresen gyilkolnak meg nőket és gyermekeket családtagjaik, közeli hozzátartozóik. Hetente átlagosan egy nő hal meg családon belüli erőszak, miatt, évente nagyjából ötvenen. A Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány alapítója szerint az

ilyen tragédiák a rendszer hibái miatt történhetnek.

„Bántalmazó szülőnek is minden további nélkül megítélik a felügyelet nélküli kapcsolattartást. (…) Ez az a probléma, amiben a döntéshozók valamiért nem tudnak érdemben változást eszközölni”

– hívta fel a figyelmet egy korábbi gyerekgyilkosság kapcsán Mérő Vera. “Jogvédőként is nehezen feldolgozható, hogy az egyik nap egy kétségbeesett anya ír neked, és a másik nap szembesülsz azzal, hogy mindkét lánya, akit keresett, már nem él” – nyilatkozta az rtl-nek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top