Ha nyár, akkor saláta: a zöld alapot ezerféle irányba vihetjük, attól függően milyen fogyókúrában vagyunk éppen, vagy mihez van kedvünk. Tehetünk hozzá frissítő gyümölcsöt: mangót, görögdinnyét, gránátalmamagokat. Esetleg sült csirkemellcsíkokat, tonhalat vagy ahogy a mostani salátában is: csicseriborsót.
A hüvelyes növények fogyasztása amúgy sok jóval kecsegtet az egészségünkre nézve, hiszen növényi fehérjében gazdag a csicseriborsó, a lencse, bab és a zöldborsó is. Emellett magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, rostban és telítetlen zsírsavakban sincs hiány.
Csicseriborsós-csirkés rukolasaláta
Hozzávalók:
- 400 g csirkemellfilé
- 240 g konzerv csicseriborsó
- 150 g rukola
- kígyóuborka
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 ek. balzsamecet
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- A tojást megfőzzük, a csirkemellet pedig sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajban először megpirítjuk mindkét oldalát, majd készre sütjük. Felcsíkozzuk.
- Az olívaolajból, a citrom levéből és a balzsamecetből öntetet készítünk. Összeforgatjuk a rukolával, zöld salátával.
- Rátesszük a leszűrt csicseriborsót, a felszeletelt főtt tojást és a csirkemellcsíkokat is.