nlc.hu
Dekor

Bizarr vatikáni betlehem

Kiverte a biztosítékot a vatikáni betlehem

Nagyon megosztóra sikeredett idén. A hagyományostól elrugaszkodó ábrázolásmód sokaknak nem jött be.

Idén a kerámiáiról ismert, közép-olaszországi régió, Abruzzo mesterei alkothatták meg Szűz Máriát, Józsefet, a három királyokat, Jézust és a többi figurát. Az eredmény meglehetősen megosztóra sikeredett – számolt be az RTL Híradó.

betlehem

Nem szokványos az idei vatikáni betlehem, az biztos (Forrás: RTL Híradó – videó)

„Tekebábok, akik között a kis Jézus a golyó” – volt, aki így jellemezte a római Szent Péter téren felállított idei betlehemet. „Amikor azt hitted, hogy 2020 nem lehet már nyomasztóbb, észreveszed a vatikáni betlehemet” – olvasható egy másik hozzászólásban. Egy harmadik kommentelő pedig egyenesen Darth Vadert látja az egyik figurában. Akad azonban olyan, aki így képzeli el a drogosok karácsonyi vásárán árult betlehemet. 

Sokan a modern gondolkodású Ferenc pápát okolják azért, hogy egy számukra értelmezhetetlen betlehem került a katolikus vallás központjába.

Az egyházfő reagált a negatív véleményekre, és a következőket tanácsolta a Twitter-oldalán: „A karácsonyfa és a betlehem a reményt üzenik ezekben a nehéz időkben. Ne álljunk meg a jeleknél, értsük meg az üzenetet!”.

Hangolódj a karácsonyra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top