nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi slágerek a 70-es évekből

Elvistől McCartney-ig: karácsonyi slágerek a 70-es évekből

Valamiért a 70-es évekből nem maradt ránk olyan sok karácsonyi sláger, azonban néhányat így is érdemes belevenni az ünnepi lejátszási listába! Mutatjuk őket!
Paul McCartney slágerei

Túl vagyunk már a 2000-es évek, a 90-es évek és a 80-as évek karácsonyi slágerein is. Egyre közeledik a szenteste, mi pedig elérkeztünk a 70-es évek legjobb ünnepi dalaihoz! Tartsatok velük, mert még december 24-e előtt a 60-as évekbe is visszautazunk!

The Carpenters – Merry Christmas, Darling

1978-ban született meg a The Carpenters slágere, amely számos slágerlista élén szerepelt. Később pedig számos együttes feldolgozta a 90-es években.

Paul McCartney – Wonderful Christmastime

McCartney 1979-es karácsonyi dala, nálam a totális kedvenc ebből az időszakból. Nem az a tipikus táncolós, vagy megható karácsonyi nóta, de van egy hangulata, ami tökéletes az ünnepi készülődéshez, ajándék csomagoláshoz, főzéshez… 

Elvis Presley – Merry Christmas Baby

Persze Elvistől mindenkinek az 1957-es Blue Christmas ugrik be, de a 70-es években is, még a halála előtt szép számmal kiadott karácsonyi dalokat. Az egyik ilyen a kissé erotikus hangzású Merry Christmas Baby 1971-ből, ami egyébként nem az ő szerzeménye, hanem egy 1947-es sláger feldolgozása. 

James Brown – Go Power at Christmas

James Brown slágere maga a 70-es évek.

Donny Hathaway – This Christmas

Talán a legismertebb karácsonyi sláger a 70-es évekből. Sajnos az eredeti verziót kevesen ismerik, mivel Donny Hathaway slágerét rengetegen feldolgozták, köztük John Legend, Christina Aguilera és CeeLo Green is. De szerintem az eredeti a legjobb:

Jackson 5 – Santa Claus is coming to town

1970-es írtunk, amikor a Jackson 5 feldolgozta az egyik legismertebb karácsonyi dalt a világon.

Mit főzzünk karácsonykor?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top