nlc.hu
Dekor

Hogyan kell felrakni az égősort a karácsonyfára?

Eddig rosszul raktad fel az égősort a karácsonyfára!

Már az is egy igazi tortúra, hogy kibogozzuk a karácsonyi égősort, de nem az egyetlen kihívás a fényfüzérekkel! Sokszor hiába csinosítgatjuk, rendezgetjük, nem úgy sikerül feldíszíteni a fánkat, ahogyan elterveztük. Ennek sokszor az az oka, hogy nem jól helyeztük fel az égőket!

Soha nem késő megtanulni, hogyan a legkönnyebb és a legideálisabb felrakni az égősort a karácsonyfára! Ráadásul, ha így csináljuk, akkor januárban is könnyebb dolgunk lesz.

Beismerem, 25 éven át éltem tévedésben: eszembe sem jutott, hogy az égősort máshogy is fel lehet tenni a karácsonyfára, mint horizontálisan. Kicsit megnyugtat, hogy ezzel nem vagyok egyedül, hiszen a legtöbben így járnak el. Egy sztárlakberendező ugyanakkor most rávilágított, hogy ennek hogy pont az ellenkezőjét kellene tennünk.

Ne így:

Karácsonyfa égősor

Ezt kellene elkerülni (fotó: Profimedia)

Francesco Bilotto a House Beautiful magazinban magyarázta el, hogy vertikálisan, azaz függőlegesen sokkal szebben mutatnak az égők a karácsonyfán, így ugyanis minden ág és dísz megvilágítást kap. Szerinte, a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a fa tetejétől kezdve vezetünk le egy csík égőt, aztán lentről felfelé, 7-10 centi távolságban folytatjuk a következővel és így tovább. Ti kipróbáljátok idén a trükköt? Ráadásul azt mondják, így leszedni is könnyebb lesz majd!

Így kellene:

Karácsonyfa égősor

A szakértő szerint ez a megvilágítás sokkal kedvezőbb a karácsonyfán. (fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top