nlc.hu
Meghitt percek

A váraljai Mikulás-ház

Csodájára járnak a váraljai Mikulás-háznak, 100 ezer égő díszíti

Idén a Reszkessetek betörők! és a Grinccs a dekoráció tematikája.

Több mint 100 ezer égő díszíti a Mikulás-házat és a kertjében álló 13 méteres karácsonyfát a Tolna megyei Váralján – számolt be a Tények. A ház tulajdonosa évek óta igazi mesevilággal várja a látogatókat. Idén a Reszkessetek betörők! és a Betlehem témája ihlette a dekorációt, de a gyerekek a Grinccsel is találkozhatnak.

Mikulásház,

A Mikulás-ház belülről: karácsonyi díszekkel, fényfüzérekkel és fenyővel díszítette fel a házaspár – Forrás: TV2 / Tények – videó

Váralján már hagyomány, hogy Gűth Balázs és felesége advent első hétvégéjére minden évben feldíszítik az otthonukat, amit egy kisfiú évekkel korábban Mikulás-háznak nevezett el. Az ünnepi időszakban akár 2-3 ezer látogató is megfordul itt.

Nemcsak a ház belseje, hanem a külső tér és az udvar is díszbe öltözött. Íme: 

Mikulásház,

Forrás: TV2 / Tények – videó

 

Mikulásház,

Forrás: TV2 / Tények – videó

 

Mikulásház,

Forrás: TV2 / Tények – videó

A legtöbb látogató visszajár, mivel a Mikulás-ház megálmodója és készítője, Gűth Balázs minden évben más-más tematikában díszít.

A ház tulajdonosa több mint két évtizede találta ki, hogy megépíti és feldíszíti a Mikulás-házat. „1996-ban kezdtem még elég kevés égővel, és eleinte csak a lakóházunknak a kontúrja lett díszítve. Eddig körülbelül 40-50 ezer égővel dolgoztam, az idén csak a megígért Rockefeller-fán (a kertben álló 13 méter magas fenyő – szerk.) van 66 ezer LED” – mesélte.

A mesébe illő, Béke utcai házat bárki megnézheti egészen január elejéig.

Kiemelt kép forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top