A DIY édességek mellett szól érvként az is, hogy egészségesebb csokoládémikulásokat rakhatsz az ablakba, mint a boltokban kapható, színes papírokba csomagolt csokoládécsodák. A minőségi csokoládémikulások ára igencsak borsosnak mondható, szóval a saját kezűleg gyártott sem kerül majd többe.
Ilyen egyszerűen készül a csokoládé mikulás
A különleges, házi csokoládémikulásokhoz mindenképpen érdemes beszerezni szilikon tortaformát. Olyat vásárolj, amely több apró virágformájú lyukat tartalmaz. A sikerhez a minőségi csokoládé is feltétel, érdemes legalább hatvan százalékost választani.
Gőz fölött olvaszd fel a csokoládét, majd a folyékony csokival töltsd fel a szilikon formákat. Várd meg, hogy megszilárduljanak, majd alulról fordítsd ki a csokikat.
A keményre vert tejszínhabbal – a habfix ez esetben nagyon sokat segíthet – vékonyan vond be a csokoládékat, majd valamennyire helyezz egy-egy epret. A tetejére ismét pici tejszínhab kerülhet, aztán pedig máris mehetnek a csokoládémikulások 1-2 órára hűtőszekrénybe.
További házilag készült karácsonyi csokoládés ötletek az NLCafén
- DIY: házilag készült csokoládé és bonbon karácsonyra is
- Karácsonyi csokoládé mánia: 3 ellenállhatatlan recept
- Sütinyalókat és házi csokoládé karácsonyra – kihagyhatatlan receptek
- Így készíthetsz csokoládét mikulásra, karácsonyra saját magad
Fotók: Pinterest